La Guàrdia Civil té una nova pista sobre les nenes desaparegudes

Els investigadors continuen les exhaustives tasques de recerca per trobar el parador desconegut de Tomàs i les seves filles

Fa més de tres setmanes que les petites Anna i Olivia van desaparèixer al costat del seu pare a Tenerife. El dia d'avui les petites i el seu progenitor, Tomás Gimeno, continuen en parador desconegut i els investigadors intenten buscar pistes que els ajudin a resoldre aquest cas com més aviat millor, pel bé de la família que està completament destrossada.

A Anna i Olivia, d'1 i 6 anys, se'ls va perdre la pista el passat 27 d'abril al costat del seu pare. Aquest mateix dia, Tomás Gimeno va trucar per telèfon a la seva exparella i mare de les petites, Beatriz Zimmerman, amenaçant-la que no tornaria a veure'ls a cap dels tres després de no retornar-les a l'hora assenyalada.

Ràpidament l'operatiu de recerca es va activar. El pare de les nenes va ser vist per última vegada en els molls de la Marina de Santa Cruz, lloc en el qual va aparèixer amb diverses maletes i bosses que va ficar en la seva embarcació. De les nenes, ni rastre. 

Les pistes més fiables

L'endemà de la desaparició, la llanxa va ser trobada a la deriva davant el port de Güimar, situat a sud de l'illa. Una de les hipòtesis amb què treballen les autoritats encarregades del cas és que Tomàs Gimeno es va traslladar fins a una altra nau més gran, probablement un veler, per poder navegar distàncies més grans que amb la seva embarcació d'esbarjo.

Segons el programa que condueix Susanna Griso a Antena 3, 'Espejo Público', els investigadors del cas analitzen la possible ruta que va seguir un veler que ha aparegut encallat en una illa de la mar Carib.

Aquesta és una de les teories que ara s'investiga, ja que el pare de les petites va poder dur-les a algun país americà perquè ningú les trobés. Aquesta elecció estaria relacionada amb el fet que és una ruta que els corrents marins originats a les illes Canàries faciliten.

Una recerca intensa

Mentre s'investiga aquesta nova pista, la Guàrdia Civil continua analitzant al detall l'embarcació  de l'exparella de Beatriz Zimmerman, que ja s'ha portat en un remolc fins a dependències policials per sotmetre-la a una nova i exhaustiva revisió amb l'objectiu de trobar noves dades que ajudin a resoldre el cas.

L'ajuda dels gossos ensinistrats està sent fonamental en aquesta tasca per trobar possibles restes orgàniques que esclareixin els fets. I és que la família de les nenes ho està passant realment malament i només volen que acabi d'una vegada per totes aquest gran patiment pel qual estan havent de passar per culpa de qui un dia va ser la seva parella i pare de les seves petites.

Cal no oblidar que en el primer registre de la llanxa, la Guàrdia Civil va trobar restes de sang que van resultar ser del progenitor d'Anna i Olivia, i es van adonar que no hi havia rastre de l'àncora, cosa que va aixecar força sospites.

A més, en la ubicació on va ser trobada l'embarcació, els equips de rescat van trobar també una cadira de retenció infantil flotant a l'aigua.

De moment, les autoritats competents en la recerca estan a l'espera de rebre una autorització per part del jutjat de Güímar que instrueix la causa, i que manté el secret de les actuacions, per poder incorporar a les exhaustes tasques de recerca un sonar i un robot submarí cedits per l'Institut Espanyol d'Oceanografia. Amb aquestes tècniques, que sembla que es posaran en marxa finalment a partir de la setmana que ve, es pretén detectar objectes submergits a gran profunditat a través de la propagació del so.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari