▶️ DIRECTE 10:00h:

El govern explica com seran els ajuts a les empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO's.

La Guàrdia Civil: «Sabíem perfectament on eren les nenes de Tomás»

Un exmembre dels GEAS ha estat contundent després de la troballa del cos sense vida d'Olivia

Després de gairebé dues setmanes d'intensa recerca en el fons de la mar, la Guàrdia Civil començava a obtenir els fruits amb dues troballes que començaven a confirmar les males notícies.

L'ampolla d'oxigen i la funda nòrdica de Tomàs Gimeno trobades a més de 1.000 metres de profunditat feien presagiar els pitjors auguris.

Els investigadors tenien la zona de rastreig molt ben delimitada, seguint l'últim senyal de telèfon mòbil del pare de les nenes desaparegudes.

No obstant això, les tasques de recerca a bord de la nau oceànic Angeles Alvariño no semblava gens fàcil per la dificultat del terreny. L'enorme profunditat i la gran quantitat de deixalles en una zona convertida en un abocador marí complicaven molt les tasques dels investigadors.

Tot i això, la Guàrdia Civil no va cessar en el seu afany de seguir inspeccionant les profunditats del mar. Treballant les 24 hores del dia, frenar la cerca no semblava una opció.

El motiu? Els investigadors estaven convençuts que localitzarien els cossos sense vida de les petites en el fons del mar. Una hipòtesi sobre la qual treballaven amb més certeses que dubtes, malgrat que mai van arribar a descartar altres possibles teories.

La hipòtesi del parricidi que la Guàrdia Civil estudiava des del principi

Després de gairebé un mes centrant les tasques de recerca en terra, la Guàrdia Civil no tenia dubtes que la investigació havia de traslladar-se al mar. 

Després de la desaparició de les petites el passat 27 d'abril, les tasques es van centrar en l'interrogatori de l'entorn de la família i la inspecció de les propietats de Tomàs.

Des de casa seva fins a la dels seus pares, passant pel seu vehicle i la seva llanxa. Aquesta va ser trobada a la deriva i sense ocupants al mig del mar. 

En aquell moment, tots els indicis ja apuntaven a la pitjor de les tragèdies. Les petites no havien estat vistes pujant a bord de l'embarcació, però el seu pare sí que havia estat enxampat amb diversos paquets i bosses que aixecaven totes les sospites.

Durant una entrevista aquest divendres al programa de 'Espejo Público', un exmembre del grup especial d'activitats subaquàtiques era contundent al respecte.

«La prudència els feia no voler establir la hipòtesi del parricidi, però sabien perfectament que estaven allà baix», explicava aquest matí Juan Ortega Machín, és excap dels GEAS.

Sense descartar altres possibles hipòtesis, la Guàrdia Civil des del principi ja era conscient que tot apuntava al pitjor dels desenllaços. Tot i que el secret de sumari els impedia fer públics els indicis de la investigació.

Els investigadors busquen els cossos de Tomás Gimeno i la petita Anna

Juan Ortega Machín també ha volgut deixar molt clara quina és la línia de la investigació actual. Després de la troballa del cos d'Olivia, ara les tasques de recerca continuen per trobar els cossos de Tomàs Gimeno i la petita Anna.

Segons preveuen els investigadors, els seus cadàvers no haurien d'estar molt lluny del perímetre delimitat i es descarta per complet que el pare pogués haver fugit amb la filla menor.

L'agent dels GEAS explica que «està clar que els cossos d'Anna i Tomàs són a prop de la presa».

A més, assenyala que el més probable és que el pare s'hagi suïcidat llastrant el seu cos al mar. Per a això hauria utilitzat un cinturó de plom de 8 quilos que no es va trobar a l'embarcació.

La mare de les petites està al corrent de l'última hora de la investigació. Ara, no li ha quedat més remei que acceptar un tràgic final que es negava a creure.

Convençuda que el seu exmarit havia deixat pistes falses al fons del mar per despistar els investigadors, Beatriz volia mantenir l'esperança de veure les seves filles amb vida.


Comentaris

envia el comentari