Parte de arriba de un coche policial con las luces encendidas

El misteri del cadàver cremat i sense dits a Espanya, més a prop de resoldre's

La policia es centra a identificar la víctima

El Grup VI d'Homicidis de Madrid treballa a contrarellotge per donar una mica de llum sobre el misteriós cadàver cremat que va aparèixer diumenge passat en un descampat de Vallecas.

No està sent una tasca gens fàcil per als investigadors, que s'estarien enfrontant a un crim molt ben calculat per alguna organització dedicada al tràfic de drogues. Una conclusió a la qual han arribat pel 'modus operandi' empleat.

Segons la principal hipòtesi del cas, la víctima es tractaria d'un home de mitjana edat assassinat a conseqüència d'una possible venjança. És a dir, un tema de deutes relacionat amb les drogues, tal com han detallat fonts del cas al diari 'ABC'.

El setge de la investigació s'està estrenyent cada vegada més i ja s'han pogut descartar altres hipòtesis que estaven sobre la taula.

De fet, en un primer moment, els investigadors van advertir que el cadàver havia estat trobat en una zona freqüentada per homes que practiquen el 'cruising'. Un terme que s'utilitza per referir-se a trobades sexuals amb desconeguts en llocs aïllats.

No obstant això, les primeres indagacions apunten que els trets no van per aquí, de manera que les investigacions s'han centrat en la hipòtesi principal. Una situació que fa que el tètric i misteriós succés estigui més a prop de resoldre's.

La policia se centra a identificar el cos cremat en un descampat de Vallecas

Tot va començar diumenge passat al voltant de les 11 h del matí en el madrileny barri de Villa de Vallecas.

Les autoritats policials van ser avisades d'un incendi en un descampat de la zona i es van topar amb una terrible sorpresa només arribar al lloc dels fets. Es tractava d'un cadàver humà en flames.

Concretament, el cos sense vida de la víctima va ser trobat al Turón del Murmurio. Una zona abandonada i habitualment freqüentada per toxicòmans per la seva proximitat amb la Cañada Real, focus de venda de drogues.

Pràcticament carbonitzat, el cadàver cremava embolicat en una cortina de dutxa la flames de la qual van haver de ser sufocades per les autoritats.

El cadàver va ser trobat sense dits ni dents: la clau fonamental està en l'ADN

Després d'apagar el foc, els agents desplaçats van poder comprovar que la víctima estava seminua i tenia els deu dits de les mans completament amputats.

Tampoc tenia dents, que havien estat arrencades de soca-rel, presumiblement, per dificultar la identificació del cadàver.

Sense poder recórrer a les empremtes dactilars ni a la dentadura del cos carbonitzat, els investigadors tenen una missió molt complicada per davant. Com que el cadàver està pràcticament calcinat, tampoc poden observar les marques de naixement o possibles tatuatges de la víctima.

Per aquesta raó, els policies del cas s'han centrat en la recerca d'ADN per poder aclarir els fets. Les restes mortals de l'home assassinat han estat traslladades a un centre forense, on es practicarà una biòpsia i s'intentaran extreure restes biològiques.

Seran comparats amb la base de dades de la policia, per si es donés el cas que el perfil genètic de la víctima està registrat per la investigació d'un delicte previ.

No obstant això, els especialistes de la Brigada de Policia Científica també s'han centrat a inspeccionar el lloc dels fets. Per exemple, han recollit mostres de laboratori per descobrir quin tipus d'accelerant es va utilitzar en l'incendi, que va ser intencionalment provocat.

A més, la investigació també s'està centrant en la revisió de les denúncies per desaparició registrades, en un intent de trobar possibles pistes que serveixin per aclarir el misteriós cas.