Fotomuntatge de Martín Ezequiel, qui ha assassinat al seu fill de 2 anys, i dos agents de la policia

Cada vegada més a prop de Martín: La hipòtesi actual dels Mossos

El fugitiu no pot accedir als seus comptes bancaris i té el mòbil desconnectat des que va desaparèixer

Segueix la recerca de Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, l'home de 44 anys que dimarts a la nit va matar el seu fill de 2 anys en un hotel de Barcelona. La policia treballa amb la hipòtesi que segueix viu i a Espanya. Així doncs, estrenyen el setge sobre ell i confien que la seva caiguda serà imminent.

Martín va fugir de l'hotel Concordia, al centre de Barcelona, després d'haver matat el seu fill. Ho va fer en direcció cap a Montjuïc, poc abans que la policia arribés a l'hotel i emprengués la persecució. Per tant, no va tenir temps d'anar molt lluny i a més, va sense diners i sense telèfon mòbil.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El parricida va apagar el mòbil a l'hora d'emprendre la seva fugida i no l'ha tornat a engegar des de llavors. A més, sap que no pot treure diners dels seus comptes perquè estan controlats pels investigadors. La policia se centra en el control de fronteres i en l'entorn proper, per si algú pogués amagar-lo.

Els investigadors descriuen a Martín Ezequiel com a «intel·ligent i audaç». L'assassinat a sang freda del seu fill va ser un acte premeditat, no un rampell. I a diferència d'altres parricides com Tomás Gimeno, la seva intenció mai va ser suïcidar-se sinó escapar.

Les càmeres de seguretat de l'hotel van captar la seva imatge sortint sigil·losament al passadís de l'hotel. Després va baixar els set pisos de l'edifici i va saltar el petit mur que donava a l'exterior des de la piscina. A partir d'aquí va emprendre una fugida per les teulades dels edificis adjacents fins a desaparèixer.

Minuts abans havia asfixiat al seu fill de 2 anys i 9 mesos amb les seves pròpies mans. Ho va fer amb la intenció de venjar-se de la seva exparella i mare del menor, que havia decidit separar-se pocs dies abans. «A l'hotel et deixo el que et mereixes», va ser l'últim missatge que li va deixar després de diverses amenaces.

Totes les unitats mobilitzades

Per aturar a Martín, la policia catalana ha mobilitzat a totes les seves unitats centrals i al grup d'homicidis de Barcelona. També intervé el grup de recerca activa de fugitius, especialitzat a buscar delinqüents que s'amaguen de la justícia.

A més, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Guàrdia Urbana han rebut la foto del fugat i tota la informació. La imatge també ha estat difosa a tota la ciutadania per demanar la col·laboració. Ahir, el telèfon de la policia treia fum amb testimonis que asseguraven haver vist el sospitós.

Deien haver-ho vist en diversos llocs del Pirineu català, però totes les pistes van resultar ser falses o equivocades. En el lloc on pensaven que podia estar, a Montjuïc, va aparèixer ahir un cadàver. En un moment van pensar que podia ser ell, però aviat van adonar-se que no.

El primer que van fer els investigadors va ser rastrejar el senyal telefònic de Martín, però aquest havia desconnectat el telèfon. Llavors es van centrar a investigar al seu entorn. Un lloc important ha estat el domicili familiar en què vivia amb la seva dona i el seu fill fins fa quatre dies a Sants.

S'ha endut el passaport

Segons ha pogut saber la policia gràcies al relat de la mare de l'infant mort, ella va decidir tallar la relació fa quatre dies. Ell es va traslladar al Vendrell, on viu el seu pare, que també ha estat interrogat per la policia. Els Mossos van fer un inventari de tot el que podria haver-se endut, i faltava el passaport.

Però la recerca se centra per ara al territori català i, concretament, a la ciutat comtal. Martín tenia un gran coneixement de la muntanya de Montjuïc, on solia anar a caminar. Els investigadors veuen poc probable que hi hagi abandonat el país, sense diners i sense connexió telefònica.

En el cos dels Mossos d'Esquadra hi ha optimisme sobre l'imminent desenllaç de la persecució: «Tard o d'hora sortirà de l'amagatall». Creuen que tard o d'hora algú l'acabarà identificant. I llavors s'haurà acabat un periple que va començar de forma tràgica a l'Hotel Concordia de Barcelona.