Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tomás Gimeno i les seves filles Anna i Olivia

«Ho trobaran»: Experts donen esperances a la mare de les nenes desaparegudes

Els especialistes confien en la tecnologia puntera de l'Ángeles Alvariño per localitzar les restes o objectes al fons del mar

Ha passat més d'un mes des de la desaparició de Tomás Gimeno amb les seves dues filles, Anna i Olivia, d'1 i 6 anys. La recerca de les nenes de Tenerife és ja una de les més exhaustives de la història de la crònica de successos a Espanya.

Des de fa més d'un mes les busquen per terra, mar i aire. Les tasques de rescat se centren ara en el fons del mar. Sospiten que Tomàs Gimeno va matar les seves filles i va enfonsar els cossos. Però de moment, ni rastre d'elles.

Els agents han buscat restes orgàniques de les menors a casa de Tomàs i en la seva embarcació. Un robot submarí rastreja el fons marí des del vaixell Ángeles Alvariño. Durant diversos dies, fins a la setmana que ve, buscaran qualsevol indici en una zona de deu milles quadrades davant de la costa de Tenerife.

Mentrestant, la família de les nenes conté la respiració. La seva mare, Beatriz Zimmermann, mai ha perdut l'esperança. En la seva última carta es dirigeix a les seves dues filles com si encara estiguessin vives: «Olivia, sé que estàs cuidant de l'Annita molt bé».

Confiança en l'Ángeles Alvariño

Però, quines possibilitats hi ha de trobar les nenes? Anatel Meneses, exdirector general de la marina espanyola, ha parlat amb el programa «Espejo Público» d'Antena 3

Meneses s'ha mostrat confiat en la tecnologia punta que utilitza el vaixell de rastreig. Està convençut que localitzaran objectes o rastres al fons del mar. «Si Tomás Gimeno ha llançat algun objecte o paquet al mar, el sonar i el robot no tripulat ho trobaran».

Una opinió similar és la que té Luis Avial, director tècnic de Còndor Georadar i especialista a buscar persones desaparegudes. Segons la seva opinió, «el sonar trobarà els objectes llançats per Tomás des de l'embarcació».

Els experts creuen que el sonar que s'utilitza per buscar a les nenes ofereix moltes garanties. El sistema està preparat per detectar embarcacions com la de Tomàs. El sistema de vigilància sap per on va passar, si es va aturar i on va estar aturat. A més, la policia ha reduït la zona de recerca gràcies al rastreig del telèfon de Tomàs amb GPS.

Hipòtesi sobre les nenes de Tenerife

Tomàs va desaparèixer el 27 d'abril. Les càmeres el van captar traient dues grans motxilles i una maleta. Les va portar fins a la barca, les va carregar allà i va sortir al mar. Va ser llavors quan va enviar un missatge a la seva ex: «No tornaràs a veure més les nenes».

En un primer moment es va sospitar que Tomàs podia haver fugit amb les nenes a l'Àfrica o Sud-amèrica. Però aquesta teoria va anar perdent pes. Els investigadors tenen clar que no va sortir de l'illa i treballen amb la idea d'un assassinat i probable suïcidi posterior.

Beatriz i la seva família segueixen mantenint l'esperança de trobar-les amb vida. Creuen que Tomàs seria incapaç de fer mal a les seves filles. A més, els últims moviments del pare, com deixar en bona custòdia el seu gos i els seus vehicles, els fan pensar que la seva intenció no era matar-se.

Un cas com el de José Bretón

Els experts també veuen moltes coincidències entre el cas d'Anna i Olivia i el cas José Bretón. El parricida de Còrdova va segrestar els seus fills, Ruth i José, per venjar-se de la seva dona.

Dies abans, la seva dona li va traslladar la seva intenció de separar-se d'ell. Llavors, José Bretón va preparar la seva venjança de forma freda i calculadora. Se'ls va emportar, els va adormir amb pastilles i els va cremar a la finca dels seus pares.

Per les característiques del cas, els especialistes creuen que Tomás Gimeno podria haver fet el mateix amb les seves filles. Tomàs odiava la parella de Beatriz, un home força més gran que ell. Hi havia expressat en més d'una ocasió la seva disconformitat a què l'Anna i l'Olivia creixessin amb aquest home.

L'última esperança de Beatriz

Beatriz reconeix en la seva última carta que en moltes ocasions només pensa a morir. Però que després d'aquests moments, s'aixeca amb força i resa a Déu per tornar a veure a les petites. Segons els especialistes, les nenes apareixeran. La qüestió ara és saber si serà amb vida o es complirà el pitjor dels presagis.