Imatge d'uns Mossos.

Un home assassinat a trets a Catalunya

Tot apunta que podria tractar-se d'un crim per tràfic de drogues

Un home ha mort tirotejat aquest dissabte a la urbanització Sant Daniel de Tordera, a la comarca del Maresme.

El succés s'ha produït pels voltants de migdia al carrer Migjorn d'aquesta urbanització aïllada situada al nord-est del municipi i els autors dels trets han fugit ràpidament, segons ha confirmat un veí a l'ACN.

Al cap de poca estona, els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones relacionades amb el crim a les Rodalies de Mataró quan fugien amb una furgoneta negra, segons ha avançat la periodista Anna Punsí.

«Un home assassinat a trets a Tordera, a la urbanització de Sant Daniel. Els Mossos han detingut tres persones vinculades amb el crim al cap de poca estona a la B40 a Mataró quan fugien amb una furgoneta negra. Se sospita que és un crim per tràfic de drogues», ha publicat la periodista al seu compte de Twitter.

Crim per tràfic de drogues

En aquesta línia, la Policia Local de Tordera, ha fet una piulada al seu compte de Twitter sobre el tràgic incident.

«Incident a Sant Daniel. Estem actuant al lloc dels fets. Demanem que no es difonguin rumors ni notícies falses, la investigació està oberta», ha informat.

Les primeres hipòtesis policials apunten que es tractaria d'un crim per tràfic de drogues, encara que han obert una investigació per tal d'esclarir els fets. 

Detingut l'autor d'un tiroteig a l'Hospitalet de Llobregat

Els Mossos han detingut el presumpte autor del tiroteig durant una baralla al gener a l'Hospitalet de Llobregat.

Segons informa la policia catalana, va ser detingut el 31 de maig i l'home té una causa pendent per homicidi dolós al seu país d’origen per la qual tenia vigent una ordre d’extradició.

L'autor que va disparar una arma de foc va ferir una persona. Havia canviat de domicili en diverses ocasions i utilitzava identitats falses. Els fets van passar a principis de gener en un conegut local de menjar ràpid situat a la carretera de Collblanc.

Tot va començar amb la discussió entre dos grups de persones que feien cua a les caixes del lloc i va derivar en una baralla a l’exterior, on membres dels dos grups van exhibir objectes contundents.

Segons els Mossos, un dels participants va marxar del lloc i va tornar poca estona després amb un revòlver a la mà i va disparar fins a tres vegades contra els membres del grup contrari.

Una d’aquestes persones va rebre dos impactes de bala i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) el va traslladar a un centre hospitalari, on va ser atès.

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

Cinc mesos d'investigació

Després de cinc mesos d’investigació, el grup d’homicidis de l’AIC de la Regió Policial Metropolitana Sud va poder ubicar l’investigat, de 29 anys, a la mateixa localitat en què van passar els fets.

Havia canviat diverses vegades de domicili, utilitzava identitats falses, havia deixat de costat els seus hàbits i les seves relacions personals, prenia moltes precaucions i mesures de contra vigilància per eludir l’acció policial.

En l’escorcoll, el detingut va presentar una documentació italiana que no es corresponia amb les seves dades reals. Un cop comprovada la seva identitat, l’investigat tenia en vigor una ordre d’extradició emesa pel Jutjat Central d’Instrucció 1 de l’Audiència Nacional, per ser el presumpte autor d’un homicidi dolós al seu país d’origen.

El detingut va passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció 2 de l’Hospitalet de Llobregat, que va decretar el seu ingrés a presó provisional pels delictes d’homicidi dolós en grau de temptativa, lesions, tinença il·lícita d’armes i falsificació documental.

A banda, queda per resoldre l’ordre d’extradició que tenia vigent emesa per l’Audiència Nacional.