Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Usària en una estació de metro de Barcelona

Gran ensurt al Metro de Barcelona per un home violent i disposat a fer mal

L'individu va ser desallotjat del vagó i va acabar detingut pels Mossos d'Esquadra

Usària en una estació de metro de Barcelona
L'home va intentar clavar un objecte afilat a un vigilant | Catalunya Diari

Un home que mostrava signes evidents d'estar sota els efectes de l'alcohol va intentar agredir amb una arma blanca a un vigilant del metro de Barcelona el passat dijous, segons recull 'Metrópoli Abierta'.

Tot va passar poc després de les 22.00 hores quan el personal de seguretat va rebre l'avís que una persona borratxa estava molestant als usuaris que hi havia a l'interior d'un dels vagons a l'estació de Trinitat Vella de l'L1.

Un cop el metro va arribar a l'estació el personal de seguretat va desallotjar l'individu del vagó tot i que es va produir un forceig entre ambdues parts. En aquest moment, l'individu va treure una vareta punxant d'una fèrula que duia al canell i va intentar clavar-la a un dels vigilants, segons fonts del sindicat de seguretat ADN recollides pel mitjà citat anteriorment. Davant dels fets, els vigilants van avisar als Mossos d'Esquadra els quals es van encarregar d'arrestar l'individu.

Denuncien les agressions que pateixen

Des del sindicat denuncien que les agressions a vigilants de seguretat del metro de Barcelona són molt freqüents. De fet, no cal anar massa lluny, ja que el passat mes de setembre es produïa una multitudinària baralla al metro de Barcelona on diversos vigilants de seguretat van acabar ferits.

La baralla es va iniciar poc després que un usuari del metro recriminés a un altre passatger que no fes servir la mascareta quan és d'ús obligatori al transport públic. Això va causar un enfrontament entre els dos usuaris, el que no duia la mascareta anava acompanyat de 10 persones.

Davant de la batussa monumental, un grup de vigilants van haver d'intervenir a causa de l'extrema violència dels presumptes causants de la baralla. Com a conseqüència, diversos membres del personal de seguretat van resultar ferits i tres dels implicats en la disputa van acabar sent immobilitzats pels vigilants. Finalment, els agressors van ser desallotjats del metro i posats a disposició dels Mossos d'Esquadra qui els van prendre declaració.

Els agents de seguretat van interposar una denúncia contra els agressors mentre que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) també ho va fer perquè els implicats no van validar el bitllet i per les molèsties que van causar a la resta d'usuaris.

Davant de les constants agressions que pateixen, el personal de seguretat del metro reclama que es realitzi una formació específica a aquelles persones que treballin al metro, tal com passa amb el personal de Renfe o de Ferrocarrils de la Generalitat, per tal de poder fer ús dels esprais autoritzats pel departament d'Interior de la Generalitat per mantenir la distància en les intervencions, segons recull 'Metrópoli Abierta'.