L’home que busquen els Mossos a Salou va fer pintades gihadistes en un hotel

Khalid Makran també va entrar a la comissaria dels Mossos de Salou i es va escapar | La policia el busca i ha demanat extremar autoprotecció de patrulles i comissaries

A poc a poc es van anant coneixent més detalls de l’home que des d’ahir a les tres de la tarda és un dels més buscats pels Mossos al Camp de Tarragona i a tot Catalunya. Tal com va avançar TarragonaDigital, a les 19.30 h la Comissaria General d’Informació dels Mossos d’Esquadra, la unitat que s’encarrega de la lluita antiterrorista, va enviar, per ordre del comissari de guàrdia, una nota interna a tots els agents del cos demanant extremar la seguretat i l’autoprotecció de patrulles i comissaries després d’haver detectat a Salou Khalid Makran. Es tracta d’un home d’interès policial per aquesta comissaria general per les seves vinculacions amb el gihadisme. És un home de nacionalitat holandesa, nascut l’any 1989 i que ja estava al radar dels agents d’Informació.

En la nota interna s’adjuntava la fotografia de l’home i s’ordenava, fins a nova ordre, mantenir l’augment de seguretat en comissaries i també en els patrullatges de carrer per poder repel·lir, en cas que fos necessari, un eventual atac contra la policia. Els Mossos d’Esquadra, com també les altres policies que operen a Catalunya, s’han convertit en objectiu gihadista els darrers anys i són protagonistes de vídeos de propaganda d’Estat Islàmic. En el text intern de la policia catalana es demanava, si es trobava l’home, escorcollar-lo a ell, al vehicle i també als seus possibles acompanyants.

 

Va entrar a la comissaria dels Mossos de Salou cridant

Khalid Makran, i segons han explicat a TarragonaDigital fonts de la lluita antiterrorista, va entrar a la comissaria de Salou entre el migdia i la tarda d’aquest diumenge 16 de desembre. L’home va entrar a les dependències policials i va fer diverses consignes i va marxar. Ara per ara la policia treballa amb la hipòtesi que no van ser crides gihadistes, tot i que encara no s’ha pogut confirmar. Makran es va escapolir de la comissaria amb un cotxe que també està sent recercat pels Mossos d’Esquadra.

Amb les imatges de seguretat de la comissaria els Mossos van poder identificar l’home, que ja constava entre els arxius de seguiment de la Comissaria General d’Informació de la policia catalana. Sense massa dubte es tractava de Khalid Makran. Va ser llavors, a dos quarts de set de la tarda, que es va emetre l’ordre d’augmentar la protecció de comissaries i patrulles policials.

Aldarulls en un hotel de la zona abans d’entrar a la comissaria

Segons també ha pogut saber TarragonaDigital, tot i que encara sense confirmació oficial per part dels Mossos d’Esquadra, Khalid Makran ja havia generat inseguretat, abans de l’episodi de la comissaria, en un hotel de la zona. Segons han explicat fonts de la lluita antiterrorista a aquest mitjà l’home va destrossar l’habitació on s’havia allotjat i hi va deixar missatges, alguns, de caràcter islamista. En tot cas, la investigació segueix oberta per esclarir realment què va passar en aquesta habitació i les seves intencions reals, tant en la destrossa de l’habitació de l’hotel com també quan va entrar a la comissaria dels Mossos de Salou. Khalid Makran va ser vist per darrer cop a les tres de la tarda a Salou.