El pare i els dos fills ofegats en una piscina d’Andalusia no sabien nedar

Els investigadors han comprovat que les instal·lacions complien la normativa i «no existeixen irregularitats sanitàries»

Imatge d'un flotador taronja en una piscina
Les víctimes no sabien nedar | Cedida

Un dels familiars de l’home de 53 anys que el passat dimarts va morir ofegat, amb els seus dos fills de 16 i 9 anys, en una piscina d’un complex de Mijas (Málaga), ha declarat que cap de les víctimes sabia nedar. En aquests moments, la Guàrdia Civil manté obertes diferents vies d’investigació sobre el que va passar el passat dimarts cap a les 13.00 hores, quan es van trobar els tres cossos sense vida a la piscina.

Segons una primera autòpsia dels cossos, tant el pare com els seus dos fills van morir per ofegament i no per un mal funcionament del mecanisme de succió, com havien sostingut algunes fonts. D’aquesta manera, el complex Club La Costa World ha tornat a obrir després d’un informe de la Guàrdia Civil, que assegurava que «la piscina compleix amb tots els requeriments i normativa vigent».

La Delegació de Salut de la Junta d’Andalusia ha declarat aquest dijous que les instal·lacions complien amb la normativa i «no existeix irregularitat des del punt de vista sanitari». D’altra banda, i segons ha informat la mateixa delegació, a causa de les dimensions reduïdes de la piscina no es requeria vigilància especial ni socorrista, més enllà dels controls habituals.

En qualsevol cas, el Jutjat d’Instrucció número 2 de Fuengirola ha obert diligències per la mort de les tres persones i resta a l’espera de les conclusions de la Guàrdia Civil.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari