Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bol de crispetes, en arxiu

Un home, a punt de morir per culpa d'unes restes de crispetes a les dents

Li van produir una infecció que li va arribar a la sang

Adam Martin, un home de 41 anys, va estar a punt de perdre la vida després d'una infecció causada per unes restes de crispetes atrapades entre les seves dents, segons informa 'FoxNews'. L'home,  bomber i pare de tres nens de Cornwall (Regne Unit), explica que després de menjar crispetes el passat mes de setembre, va notar que se li havien quedat uns trossos atrapats entre les dents.

En veure que les restes no sortien, va intentar treure-les amb diversos utensilis: una tapa de bolígraf, un tros de filferro i fins i tot un  clau de metall. No obstant això, Adam no va tenir èxit i tres dies després de la ingesta, encara no havia pogut desfer-se'n. A causa dels múltiples intents —fallits— l'home es va fer mal a la geniva que envoltava la dent.

Una setmana després de l'incident va començar a notar molt malestar.  Mals de cap, fatiga, suors nocturns, i tot i que inicialment creia que podria ser un simple constipat o una grip, més tard van veure que la cosa anava a pitjor. El mes d'octubre va decidir anar al metge on li van detectar un buf cardíac, però en veure que les molèsties no milloraven, va demanar una segona opinió: «Tenia la sensació que hi havia alguna cosa que anava molt malament», explica al mitjà.

Ingressat d'urgències

Al segon hospital va ser ingressat d'urgències i va assabentar-se d'una terrible notícia, i és que els símptomes apuntaven a una endocarditis —o infecció de l'endocardi—, una infecció que es produeix quan bacteris de la boca, la pell, els intestins i altres zones del cor arriben a la sang.

La  ferida a la geniva va produir-li una infecció a la sang i va haver de ser operat d'urgències a cor obert. «El meu cor no estava funcionant correctament. Estava essencialment destrossat. La infecció s'havia menjat les vàlvules», va afirmar en sortir de l'operació.

Operació a cor obert

La intervenció quirúrgica va durar set hores i va ser necessària per arreglar-li la vàlvula mitral i substituir-li la vàlvula aòrtica. Després d'aquest terrible ensurt, que s'hauria pogut evitar si Adam hagués anat al dentista o al metge els primers dies, el protagonista de la història assegura: «No tornaré a menjar crispetes mai més».

També et pot interessar...