Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida

Un home llença a terra, colpeja i agafa pel coll la seva parella a Lleida

La víctima ha estat traslladada a l'Hospital Arnau de Vilanova on l'han atès de les lesions que presentava

La Guàrdia Urbana de Lleida ha detingut un home de 32 anys aquesta matinada acusat d'un delicte de maltractaments a l'àmbit de la llar. Dues patrulles han arribat a un domicili de la Zona Alta a les 2.42 hores, després de rebre un avís pels sorolls que procedien de l'habitatge.

Els agents han sentit des del carrer els crits d'una dona que demanava que no li peguessin. La víctima ha obert la porta del domicili després que la Guàrdia Urbana truqués diverses vegades al pis i ha explicat que la seva parella l'havia agredit. Ha relatat que l'havia llançat a terra, li havia donat cops de puny al cap i a la part superior del cos i, en algun moment, també l'havia agafat pel coll.

Una persona detinguda pels Mossos d'Esquadra.
Detenen un home per maltractaments a Lleida. | Mossos d'Esquadra
 

Davant la declaració de la víctima, els agents han detingut el presumpte agressor, que era al domicili. La dona ha estat traslladada a l'Hospital Arnau de Vilanova per ser atesa de les lesions que presentava.

Quatre dones són ateses cada dia a Lleida

Fins a quatre dones són ateses pels Mossos diàriament a Lleida per casos de violència masclista. Es calcula que les denúncies, que pugen fins a un total de 637, han augmentat un 25,5% el primer semestre de l'any. A més, dos de cada deu es produeixen en l'àmbit familiar.

L'any 2021 es van atendre 101 dones víctimes de la violència de gènere a Catalunya, un 21% més que l'any anterior. Es tracta d'un augment preocupant de casos de violència entre les dones que, malgrat la lluita constant per la seva erradicació, no deixa de créixer any rere any.

El Servei d'Informació i d'Assessorament a les Dones (SIAD) del Segrià ofereix ajuda a les dones en situació de violència masclista i promou accions de prevenció. A més, ofereix informació i orientació en tots aquells aspectes relacionats en l'exercici del dret de les dones i en tots els àmbits de la seva vida, sigui laboral, social, familiar o personal.