Un home, a punt de perdre l'oïda per netejar-se l'orella amb un bastonet

El pacient va haver d'acudir a un hospital de Leicester (Regne Unit) per extreure's el cotó, que li havia quedat a l'interior

Foto d'uns bastonets d'orella
L'home va estar a punt de perdre l'oïda per culpa d'un bastonet | Pixabay

Un home ha estat a punt de perdre l'oïda després de netejar-se les orelles amb un bastonet. Tal com informa el diari britànic 'Mirror', el cotó del bastonet se li va quedar encallat a l'interior de l'orella i, consegüentment, va acudir al metge per extreure-se'l. Els fets van tenir lloc a Leicester (Regne Unit). Segons relaten els metges especialitzats, el pacient havia intentat calmar una otitis externa que li causava molta picor.

Els sanitaris, en veure l'afectació de l'home, van intentar extreure-li el cotó amb una sonda de succió estàndard. Tanmateix, els esforços van ser infructuosos i es van veure obligats a utilitzar unes pinces especials. El pacient, segons explica el mitjà, podria haver-se quedat sord, però, afortunadament, van aconseguir extreure el cotó sense cap complicació addicional.

El perill dels bastonets

El mètode dels bastonets d'orelles s'utilitza freqüentment. Ara bé, els sanitaris recomanen no fer-ho, i menys per calmar el dolor. L'únic que s'aconsegueix és empènyer la cera o les restes «més avall del conducte auditiu» i pot generar, per tant, cera compactada, que pot ser molt dolorosa. A més, en cas que la part del cotó caigui o s'hi quedi encallada —tal com va passar-li al protagonista d'aquesta notícia—, poden causar una infecció o fer sagnar l'oïda.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari