Imatge de l'empresa HP, a Sant Cugat, durant l'incendi.

Desallotgen ara mateix 1.300 treballadors d'una empresa de Catalunya per un incendi

El foc tindria l’origen en un error en el quadre elèctric

Un incendi ha obligat a desallotjar aquest dijous al migdia els 1.300 treballadors de la seu de Hewlett Packard (HP) a Sant Cugat del Vallès. Els Bombers han rebut l’avís a les 11:45 i hi han desplaçat quatre dotacions. 

El foc, que ja estaria controlat, s’hauria originat arran un error al quadre elèctric i hauria afectat una de les naus. 

Segons fonts de l’Ajuntament de Sant Cugat, l’empresa ha executat el pla d’evacuació dels treballadors amb èxit sense que s’hagi registrat cap ferit. Les quatre dotacions dels Bombers han rebut el suport de Protecció Civil, la Policia Local de Sant Cugat i dels Mossos d’Esquadra.

Amb l'ensurt de Bescanó encara a la memòria

Va ser el passat 8 de juliol. Els serveis d'emergències van rebre a primera hora del matí un avís per un incident a l'empresa Aigües de Girona. Protecció Civil va activar el pla PLASEQCAT per una barreja errònia de productes que ha provocat una reacció tòxica. 

L'avís es va rebre a les 08.29 hores del divendres, 8 de juliol. El telèfon d’emergències CAT112 va rebre una trucada de la mateixa empresa informant que havien barrejat dos productes durant la càrrega d’un dipòsit i s’havia produït un núvol tòxic. Els equips d'emergència, minuts després, van demanar al personal de l'empresa que es confinés dins del recinte. 

D'altra banda, també van demanar als veïns de menys de 1.000 metres de la fàbrica que es confinessin a casa seva. L'alerta es va descativar a les 15.05 hores del mateix dia.