Part superior d'un cotxe de policia amb el llum blau encès

Descobreixen l'autor d'un crim a Catalunya 17 anys després, i no complirà condemna

Segons han confirmat els Mossos, l'autor dels fets va morir el 2016 a Brians 2

Els Mossos d'Esquadra han fet un sorprenent anunci durant el matí d'avui. Un homicidi que va tenir lloc el 2004 a Catalunya ha quedat resolt, tal com el mateix cos ha confirmat a través d'una nota de premsa. Els fets van tenir lloc a la ciutat de Castelldefels, i el cas va ser reobert gràcies a la petició de les filles de la víctima.

El 21 de setembre del 2004, a les 9.30 hores, la víctima de l'homicidi va estacionar el seu vehicle al voral del Passeig Marítim per anar a un quiosc i va deixar les claus posades al contacte. Va ser aleshores quan un home va aprofitar per intentar robar el vehicle.

La víctima, que es va adonar del que estava succeint, va intentar impedir-ho accedint al vehicle. Malauradament, no se'n va sortir amb la seva, motiu pel qual va decidir pujar al capó davanter però l'individu va iniciar la marxa i el va fer caure a terra i va fugir.

A conseqüència de l'impacte, la víctima va acabar morint.

Paral·lelament, l'endemà dels fets es va fer públic l'incendi d'un vehicle a la mateixa localitat que, poc després, es va descobrir que era el mateix vehicle que li havien sostret a la víctima.

Per aquest motiu, i gràcies a la investigació, es va poder permetre identificar i detenir la persona que havia cremat el vehicle, el qual havia estat utilitzat en l'escena d'un crim. Amb tot, el detingut va assegurar que era l'autor de l'incendi per encàrrec d'un individu a qui no coneixia, a canvi de droga.

D'aquesta manera l'arrestat, que es tractava d'un home de 52 anys i nacionalitat uruguaiana, no va ser reconegut com l'autor de l'homicidi. Així les coses, se'l va jutjar i condemnar només pels danys que havia causat al vehicle.

L'autor dels fets va morir a la presó de Brians 2

Però unes sospites de la família van permetre reobrir la investigació: consideraven que es podia haver produït una possible revenja per motius laborals. Aquest seria el mòbil del crim. I, malgrat que la investigació es va centrar inicialment en aquesta primera hipòtesi, finalment els avenços en l'esclariment dels fets van descartar aquesta teoria.

Així, la nova hipòtesi que barallaven les autoritats es va centrar en la figura i en l'entorn de l'autor que va cremar el vehicle. L'expedient arxivat va ser revisat i analitzat en profunditat, un fet que va permetre perfilar la fisonomia d'una persona de la qual es va poder acreditar l'existència d'una relació estreta entre tots dos.

Aquests indicis, sumats a les aportacions que havien fet els testimonis, van permetre concloure que aquesta persona era la mateixa que havia comès l'homicidi. Amb tot, aquesta persona va morir l'octubre del 2016 mentre estava ingressat al centre penitenciari de Brians 2. Es tractava d'un home de nacionalitat espanyola de 42 anys.

Per tot el que s'ha exposat anteriorment, els investigadors es van retrobar amb l'acusat d'haver cremat el vehicle el passat 13 de setembre. Aleshores, aquest va confessar que el seu amic li havia confirmat que havia estat ell qui va sostreure el vehicle a una persona al Passeig Marítim i que va fugir provocant la mort del propietari.

Amb tot, l'autor de l'homicidi va assegurar al seu amic que la seva intenció no era matar-lo. Arran de les noves investigacions, el primer acusat va ser situat fora de qualsevol figura vinculada directament amb la responsabilitat de l'homicidi.

Ara, el cas ja s'ha donat per resolt i quedarà arxivat definitivament.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.