Fotomuntatge d'Ignacio Fernández Noguera i una imatge publicitària d'un Fiat Abarth de color vermell

Ignacio, de 23 anys, porta dies desaparegut: «Li ha hagut de passar alguna cosa»

El van veure per última vegada la matinada del 24 d'agost i la seva mare fa una crida

«Li ha hagut de passar alguna cosa. Només vull que, si algú l'ha vist, m'ho comuniqui». Són les paraules desesperades de Raquel, la mare d'Ignacio Fernández Noguera. Aquest noi, de 23 anys, va desaparèixer el 24 d'agost en circumstàncies estranyes, i des de llavors no s'ha tornat a saber res d'ell.

Ignacio va ser vist per última vegada a finals d'agost a la localitat granadina d'Alhendín. La seva mare, que des de llavors no ha deixat de buscar-lo, té clar que no se n'ha anat per voluntat pròpia i tem que li hagi pogut passar alguna cosa dolenta.

«El vam començar a buscar quan va deixar de respondre al telèfon. Hem rastrejat diverses zones, no hem parat». Així ho explica Raquel a 'El Cierre Digital', on assegura que «al meu nen li ha hagut de passar alguna cosa». Demana la col·laboració ciutadana per a ajudar-la a trobar el seu fill.

Ignacio és natural d'Alhendín (Granada), té 23 anys, els cabells negres i fa 1,70 d'alçada. Els seus amics el van veure marxar amb el seu cotxe, un Fiat 595 Abarth de color vermell amb matrícula 3197 KPR. Per ara no han trobat cap pista fiable sobre el parador del jove ni del vehicle.

Després de més d'una setmana buscant-lo sense descans, la seva família encara no té notícies d'ell. «No podem més, estem destrossats», explica la seva mare amb angoixa. «Els seus amics segueixen buscant-lo. Nosaltres ens hi unirem quan puguem», afegeix.

Reconstrucció dels fets

Nacho, com li diuen al poble, va ser vist per última vegada el divendres 24 d'agost. Va sortir de casa amb el seu Fiat vermell per anar a veure els seus amics de tota la vida. Cap a les nou del vespre el van veure posant gasolina al cotxe en una estació de servei a Padul, localitat veïna de la seva.

Un amic del noi assegura que a dos quarts de dues de la nit de dissabte el va saludar des de lluny a la porta de la discoteca Mae West. La Guàrdia Civil no pot corroborar aquesta informació perquè la qualitat de les càmeres de seguretat és molt dolenta, però de moment és la més fiable que tenen.

El seu telèfon va perdre la connexió definitivament a les cinc de la matinada, al centre de la ciutat. Ningú més el va veure en les hores posteriors, que és quan se'l va donar per desaparegut. Aquella nit portava una samarreta blanca, pantalons grisos d'esport i unes vambes Adidas blanques.

Hi ha diverses vies d'investigació

Com que el jove no tornava a casa, els seus pares van denunciar la desaparició a la Guàrdia Civil. El cos policial va organitzar un dispositiu de cerca juntament amb la policia judicial per a intentar trobar-lo el més aviat possible. L'últim que saben és que «la policia continua investigant».

«No tenim novetats, no sabem res més des de llavors. Sé que hi ha diverses vies d'investigació i poca cosa més», diu Raquel. La família demana que qualsevol que sàpiga alguna cosa els ho comuniqui per a ajudar-los a trobar el jove.

A més de la descripció física d'Ignacio i de la imatge difosa en cartells per SOS Desaparecidos, la mare dona alguns detalls més. Ignacio té diversos tatuatges, un d'ells al palmell de la mà i altres a l'esquena. El telèfon per aportar informació és el 642 650 775 o el 649 952 957.

Granada, líder en desapareguts

Granada és la cinquena província amb més desapareguts a tot Espanya. L'any passat, va registrar 2.833 denúncies, de les quals 1.576 van quedar sense resoldre. Això la converteix en una de les zones amb més casos actius de tot el país, seguida per Catalunya i la Comunitat Valenciana.