Imatge de dues ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), durant un operatiu a Tarragona, al Tarragonès

Un nen de 4 anys en estat crític després d'ofegar-se en una piscina a Catalunya

Els fets han tingut lloc aquest dimecres al migdia durant un casal d'estiu a Palau d'Anglesola

Un nen de 4 anys, veí de Vila-sana (Pla d'Urgell), està ingressat en estat crític a l'Hospital del Vall d'Hebron de Barcelona després d'ofegar-se a les piscines municipals de Palau d'Anglesola. Segons ha avançat el diari 'Segre', els fets van tenir lloc aquest dimecres (avís a les 12.47 hores) durant el casal d'estiu que gestiona l'entitat Quàlia.

Segons ha explicat al citat mitjà l'alcalde de Palau d'Anglesola, Francesc Balcells, una de les monitores va veure que un menor estava en una de les piscines. En un primer moment, segons relatava el batlle, van pensar que estava bussejant, però ràpidament es va adonar que alguna cosa no anava bé i amb l'ajuda del socorrista van treure el nen de l'aigua.

Quan el van rescatar, el nen no tenia pols i el socorrista va aconseguir reanimar-lo després de 20 minuts de maniobres, fins que van arribar efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que van mobilitzar dues ambulàncies i un helicòpter.

El socorrista, vital per salvar la vida del nen

Francesc Balcells va destacar el treball del socorrista que va aconseguir salvar la vida del nen ofegat, una actuació que també van lloar els serveis d'emergència. En aquest sentit, el batlle va explicar que el socorrista, amb una experiència de 12 anys, mai s'havia trobat amb un cas així i que tot i els moments de tensió va acabar la seva jornada laboral.

L'alcalde va relatar els moments viscuts durant el migdia d'aquest dimecres. Balcells va assegurar que «vam viure un autèntic drama, ja que l'incident va tenir lloc quan faltava un quart d'hora per acabar el casal i amb la majoria de pares esperava a la porta per recollir els nens». 

El casal obre portes avui

Tot i la dramàtica jornada viscuda aquest dimecres, el casal continua i obre portes avui. En aquest sentit, l'alcalde de Palau d'Anglesola ha dit al diari 'Segre' que «tenim la responsabilitat d’explicar als nens què ha passat, a més de posar en relleu la feina del socorrista, de les monitores i dels serveis d’emergències».

Així mateix, Balcells creu que l'incident és una oportunitat per conscienciar els menors en la prevenció d'accident a l'aigua.