Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Collage d'Antonio Anglés

Un nou testimoni aclareix què va passar amb Antonio Anglés, autor del crim d'Alcàsser

Aquesta nova declaració podria ajudar a trobar el fugitiu més buscat del nostre país

Han passat gairebé 30 anys des que es va produir el crim d'Alcàsser, però encara hi ha una gran incògnita sobre el mateix. Encara no s'ha pogut localitzar Antonio Anglés, autor material dels fets al costat de Miguel Ricart. Ara un nou testimoni podria acabar donant la pista definitiva per trobar respostes.

I és que des que va matar, amb l'ajuda de Ricart, a Miriam, Desirée i Toñi, poc se sap d'Antonio Anglés. La teoria que sempre han defensat la majoria d'investigadors és que va marxar pel mar direcció Irlanda. Després d'anys de simples especulacions sembla que per fi es pot donar credibilitat a aquesta línia d'investigació.

Encara no se sap com, però a diferència de Ricart que va ser detingut i condemnat, Antonio Anglés va ser capaç d'eludir a la justícia. Sempre es va creure que havia embarcat en un vaixell com a polissó per així aconseguir escapar d'Espanya. I per fi hi ha un testimoni clau que sembla confirmar aquesta teoria.

Es tracta d'un oficial del vaixell irlandès 'City of Plymouth'. Segons recollia el diari Las Provincias aquest va confirmar que Anglés va viatjar com a polissó en l'esmentada embarcació.

Aquest l'hauria reconegut després de prestar declaració davant del titular de Jutjat d'Instrucció número 6 d'Alzira. L'oficial hauria confirmat que l'home de les fotografies que li van mostrar era el polissó del seu vaixell. Es donaria així per segura la fugida de l'assassí de les nenes d'Alcàsser després de cometre el crim.

Aquesta mateixa persona també hauria assegurat que Anglés va ser capaç de fugir en aigües irlandeses, evitant el cordó policial a Dublín. Confirmada la fugida de l'assassí, només falta esbrinar què va fallar en la policia irlandesa. I és que aquesta es va negar a registrar el vaixell tot i tenir un avís que el fugitiu es trobava a bord.

Com va ser la fugida d'Antonio Anglés

Cal recordar que el crim d'Alcàsser es va cometre el 13 de novembre de 1992. Les tres joves havien sortit de festa a la discoteca Coolor, a la localitat de Picassent. Per tornar a casa van decidir fer autoestop i és així com desgraciadament es van creuar amb els seus assassins.

No va ser fins a 75 dies després que apareixien els seus cossos, concretament el 27 de gener de 1993. Van ser dos apicultors els que van trobar els cossos en el barranc de La Romana de la localitat de Tous, embolicats amb una catifa. Els treballs forenses van confirmar la seva mort i que van ser violades.

A partir d'aquí es va treballar sense descans per trobar els seus assassins. Miguel Ricart sí que va poder ser localitzat, detingut i condemnat. Tot i això, Anglés no, i es va convertir en un dels fugitius més buscats del nostre país.

El 29 de gener de 1993 diversos testimonis van reconèixer haver vist a Antonio Anglés a l'estació d'autobusos de València. S'havia tenyit els cabells. Un dels testimonis va ser la perruquera que el va atendre.

Van passar uns dies sense que se sabés res d'ell. El 10 de febrer va robar una furgoneta a Vilamarxant. Amb ella va viatjar fins a Minglanilla, a Cuenca, on la va abandonar.

Havia recorregut la carretera de Madrid, cosa que va fer pensar a la Guàrdia Civil que el seu destí era la capital. Però un mes després un producte químic de l'antic CESID el situava a Lisboa. Era el 10 de març.

Problemes burocràtics van fer que aquesta informació no arribés als investigadors fins 15 dies després. El 26 de març visitaven la casa d'un criminal a la capital portuguesa i es van trobar petjades d'Anglés. Era massa tard, Anglés havia fugit de polissó al vaixell esmentat el 18 de març rumb a Liverpool.

Un dels tripulants ho va detectar el dia 23 prop de la costa irlandesa. Malgrat això, va poder escapar, es creu que a través d'una finestra.