Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'imitador més famós d'Eugenio i el fill del còmic es veuen les cares al jutjats

Toni Climent, conegut imitador d'Eugenio, reclama 60.000 euros al fill de l'humorista per haver seguit explotant un personatge «Reugenio» que havien creat entre els dos
Toni Climent, l'imitador més conegut d'Eugenio, durant el judici. | Guillem RS

 

Aquesta setmana ha arribat a judici una demananda que l'imitador més conegut d'Eugenio, Toni Climent, ha presentat contra el fill del còmic, Gerard Jofra, amb qui havien creat el personatge artístic «Reugenio» amb la finalitat de retre homenatge al conegut humorista Eugenio des de 2014. Amb aquest nou personatge el fill de l'humorista va assumir les tasques de representació comercial i Climent feia d'actor i van començar a omplir sales de teatre i venent entrades sense aturador.

Quan van decidir partir peres, van trencar el contracte que havien signat per poder explotar el personatge «Reugenio», i segons ha denunciat Climent, el fill del còmic va seguir amb el personatge que havien creat junts. «Reugenio» va ser creat pels dos i per contracte era propietat dels dos.  Segons va denunciar Climent, Gerard Jofra, amb un altre actor, va seguir comercialitzant l'espectacle amb el mateix nom, incomplint així el contracte que havien signat.

Climent demana 60.000 euros al fill de l'Eugenio

Toni Climent va decidir denunciar-lo i aquest dimecres el judici s'ha celebrat al Jutjat mercantil de Barcelona. En el contracte hi havia una clàusula legal que ara es demana i que obligaria a Jofra a pagar 60.000 euros a Climent per haver seguit fent servir el personatge que van crear entre els dos, tal com ha explicat a 'CatalunyaDiari'  Antoliano Lahiguera, d'Europraxis Legal. L'actor també demana al fill del còmic que deixi de produir l'espectacle «Reugenio», inclús amb dues «e», «ReEugenio» tal com l'anomena ara.  Per la defensa de Climent, porta clarament a la confusió.  Gerard Jofra manté activa l'empresa 'Saben aquel que diu, SL' que va muntar quan va començar a fer actuacions amb Climent però aquest no té cap mena de part de l'accionariat.

Gerard Jofra va enviar cartes contra Toni Climent

En la demanda que ha presentat Climent contra Jofra també es demana que el fill del còmic accepti que va enviar cartes i es va posar en contacte amb sales de teatre d'arreu del país que havien contractat a Climent avisant-los que podrien incórrer en una infracció de temes de drets si el contractaven.  Toni Climent, conegut com Toni el Indio, va seguir també fent actuacions però va canviar l'aparença del personatge i no va tornar a fer servir el nom de «Reugenio».

L'actor també demana en la denúncia, tal com marca el contracte que havien tingut ell i el fill de l'humorista, que pugui seguir fent l'espectacle que feia abans de «Reugenio».  En una part de l'espectacle Toni Climent imita Eugenio, igual com feia quan va conèixer al fill del còmic i quan es va iniciar la relació d'explotació dels drets de l'humorista i la creació de «Reugenio». La defensa apunta que coneguts artistes han anat imitant a Eugenio i mai s'ha iniciat cap acció contra ells per part dels hereus.

No és un acudit

El judici per la demanada ha quedat vist per sentència i ara haurà de ser el jutge qui decideixi qui té raó i com es pot seguir homenatjant al mestre de l'humor. Si bé Eugenio, el seu fill i un dels millors imitadors d'ell ho podrien portar a pensar, no és un acudit.