Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un incendi intencionat calcina un bar de copes de Barcelona que feia mesos que no pagava el lloguer

Els Mossos d'Esquadra ja s'han fet càrrec de la investigació | Les investigacions apunten directament al llogater, que feia mesos que no pagava i que no ha aparegut al local

El bar de copes de Barcelona s'hauria incendiat deliberadament | CatalunyaDiari.cat

 

Els Mossos investiguen l'incendi que aquesta matinada ha calcinat un bar de copes del carrer de Balmes de Barcelona. Al voltant de les cinc de la matinada una explosió ha despertat tot els veïns del bloc, les flames ja s'havien estès per tot el bar i no paraven de sortir per les finestres i portes. Els Bombers de l'Ajuntament de Barcelona han pogut apagar l'incendi i al voltant de les deu de la matinada ja s'han retirat del lloc dels fets. Els agents de  la policia científica dels Mossos iniciaran ara la inspecció per aclarir què ha pogut motivar aquest violent incendi al centre de la ciutat.

Diversos veïns han explicat a la policia que a les 12 de la nit un grup de persones estaven fent soroll a les portes d'aquest  local, dedicat a copes i també on es podia fumar amb catximbes de xixes, i més tard, quan s'ha declarat l'incendi els homes encara hi eren. Una testimoni, que ja ha explicat la seva versió a la policia, també ha assegurat que  una persona amb la cara tapada ha llençat un objecte incendiari a l'interior del local just abans de l'explosió. Les persones que eren a les 12 de la nit al local també hi eren, veient com cremava el bar, a les cinc de la matinada, segons algunes fonts.

Segons les primeres investigacions es podria tractar d'una bengala, tot i que encara s'està en una fase molt inicial de les diligències. Les investigacions de la policia permetran saber com s'ha originat l'incendi però també caldrà saber què ha motivat a les persones a calar foc en aquest local.

Així ha quedat el bar incendiat just després de l'incendi | Guillem RS

 

El local, amb molts problemes per impagaments

Segons han explicat alguns veïns a 'CatalunyaDiari'  el local feia pocs mesos que s'havia reobert després de diversos propietaris i havien generat problemes per soroll. Fonts de la propietat també han explicat a aquest mitjà que els propietaris —de nacionalitat francesa i algeriana— feia vuit mesos que s'hi havien instal·lat i que  des de gairebé el primer dia no van pagar el lloguer.

Imatge del local incendiat al carrer Balmes | Guillem RS

 

Ja s'havia iniciat el procés judicial per fer-los fora  però, tal com també han explicat fonts de la propietat a 'CatalunyaDiari' el procés anava per llarg. Tot i que encara a l'espera que la policia aclareixi els motius de l'incendi, ningú dubta en apuntar als propietaris com a possibles autors de l'incendi. La propietat i la policia s'ha intentat posar en contacte amb ell diverses ocasions d'ençà que s'ha declarat l'incendi però no hi ha manera que respongui.

Altres veïns han explicat que el bar sempre estava tancat i que funcionava més com un club privat on només entrava gent de tant en tant i sempre de nit. Ara els veïns, tot i que han vist com casa seva s'ha quedat plena de fum, celebren haver-se tret de sobre aquest bar. El problema serà per la propietat. Si els llogaters no apareixen, tampoc hi podran entrar fins que judicialment no s'acrediti que poden tornar a fer ús del local que tenien llogat i del qual no cobraven ni un euro des de fa mesos.