Imatge d'un tren de rodalies de Renfe

El missatge impactant d'un maquinista de Rodalies després d'evitar un fatal accident

Cansat que la gent posi en risc la seva vida creuant la via, el maquinista ha parlat per la megafonia del tren

Un maquinista de Rodalies deixa un missatge als passatgers d'un comboi després d'evitar un atropellament a les vies del tren.

Conduir un tren de Rodalies no és una feina fàcil. La gent sol cometre imprudències com creuar per on no toca o no estar atent als senyals i això, malauradament, provoca accidents mortals. De fet, fa un parell de setmanes que quatre joves van morir atropellats per un tren.

Això fa que els conductors cada cop extremin més les precaucions, encara que de vegades els ciutadans també han de posar de part seva per evitar un fatal accident.

És per això que ahir, 27 de setembre, un maquinista cansat de trobar-se amb la mateixa situació de sempre, va mostrar la seva indignació a través d'un missatge per la megafonia del tren. «Una mica de respecte a les morts», va llançar a l'aire per quedar-se amb l'atenció dels passatgers del comboi.

El discurs del maquinista es va produir després de tenir un episodi que podria haver acabat molt malament. El tren arrencava a l'estació de la R2 Nord de Montcada i Reixac quan diversos usuaris que acabaven de baixar del comboi, van travessar les vies per davant del tren.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El contundent missatge del maquinista

«Continuem creuant el pas a nivell. Em sembla una falta d'educació i de respecte per a totes aquelles persones que treballem cada dia», va començar dient el maquinista.

«Senyors viatgers, he xiulat vuit vegades. Vuit cops. I segueixen passant per davant del tren. Ara hi ha retards a tota la línia R2. Som conscients que anem molt justos de temps? Que no podem estar amb retards constants. Què faig ara? Activo els protocols? Truco a la policia? Parem tot el tren? Què fem? Una mica de respecte a les morts. No costa tant esperar dos minuts perquè passi el tren. Quatre persones van morir fa un parell de setmanes. Una mica de respecte, si us plau», va afegir abans de penjar el telèfon.

L'àudio es va fer viral en unes hores i els usuaris estaven d'acord amb l'actitud del maquinista que, al capdavall, es preocupava per fer la feina bé sense ferits pel mig.