Imatge de dos agents dels Mossos d'Esquadra detenint a un home

Impacte per l'actuació dels Mossos contra 20 veterinaris: tot el que se sap

L'actuació policial ha tingut lloc aquest dimecres al matí

Aquest matí s'ha fet un operatiu policial conjunt per neutralitzar una xarxa criminal organitzada de comerç il·legal d'animals de companyia que funcionava principalment a Catalunya i Madrid. Importaven de manera il·legal gossos des del centre d'Europa.

A la xarxa criminal se li atribueixen diversos delictes continuats de maltractament animal, estafa, falsedat documental, intrusisme professional i blanqueig de capitals. Així mateix ho ha anunciat el cos de la policia catalana a través de les xarxes socials.

«Fem un operatiu policial conjunt per desarticular una organització criminal dedicada al comerç il·legal d'animals de companyia que funcionava principalment a Catalunya i Madrid des de fa vuit anys. Intervenim amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional».

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Molts animals estaven malalts

Gràcies a les investigacions realitzades, els agents han pogut confirmar que el grup criminal, on segons sembla també hi hauria diversos veterinaris implicats, importaven de manera il·legal gossos de raça des d'Hongria. Per posteriorment vendre'ls de forma irregular i posant-ne la seva salut en risc.

Al dispositiu, que s'ha iniciat a les 06:00 hores del matí, han intervingut més de 100 efectius, entre policies i funcionaris especialitzats i es preveu dur a terme 11 entrades i registre a diverses poblacions de Catalunya i Madrid i la detenció de divuit persones.

Per fer aquesta intervenció s'ha organitzat un equip conjunt de recerca (ECI) format per agents especialitzats en delictes econòmics i en medi ambient de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB), de la Guàrdia Civil (GC), de la Policia Nacional (PN ) i de la Policia dels Mossos.

L´equip ha estat liderat pel Jutjat d´Instrucció 23 de Barcelona i la Fiscalia Provincial especialitzada en medi ambient. Després de mesos de recerca, s'han obtingut indicis i proves per desmantellar l'organització criminal que estava activa des de fa més de vuit anys.