Muntatge fotogràfic entre una imatge d'una dona gran vacunant-se i una imate d'un telèfon móbil amb una estafa

Salten les alarmes per l'estafa que cada vegada enganya més gent: «No els ho donis!»

El col·lectiu de la gent gran és el més afectat

La tecnologia s'ha convertit en la nostra gran aliada, però alhora es pot convertir en la nostra pitjor enemiga. A Internet s'hi amaguen persones de tota mena i, entre elles, estafadores. És per això que, hem de vigilar amb les pàgines web que visitem i, amb els SMS i les trucades que ens arriben.

A més, en cas de dubte, es poden visitar els perfils dels Mossos d'Esquadra, que informen dels diferents casos d'estafa que detecten. Ara, un darrer avís ha fet tornar a saltar totes les alarmes, tot i que no és un avís emès per la policia catalana.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El darrer avís

La realitat és que els estafadors se les enginyen com sigui i, ara, s'han centrat sobretot en el col·lectiu de gent gran. A través d'una trucada, on suplanten la identitat del Departament de Salut i t'indiquen que t'has de posar la 4a dosi de reforç, intenten piratejar-te el telèfon mòbil.

Això és el que ha volgut dir un usuari a través de Twitter (ara X ), el qual ha informat de l'últim cop dels estafadors.

«Alerta! Criden suposadament de Salut per a la 4a dosi de reforç. Us demanaran: mail, adreça, etc. i un codi que us enviaran per SMS (per hackejar el mòbil)», detalla l'usuari.

«Si no els ho dones, tallen la trucada. Aviseu gent gran, sobretot», ha publicat.

Sens dubte un avís que arriba al moment perfecte. Amb l'arribada de la tardor, són moltes les persones del col·lectiu d'edat avançada que esperen la trucada del centre de salut per ser vacunades. És per això que es demana extremar la precaució i difondre l'avís.

Altres estafes

Aquest se suma als múltiples avisos de la policia catalana d'aquest estiu, on han informat dels diferents casos que han anat detectant. La realitat és que hi ha hagut tot: suplantació d'entitats bancàries, empreses, autoritats, etc.

Una de les més conegudes és l'estafa del paquet de Correus. En aquest cas, els estafadors repliquen el missatge de recepció d'una comanda de Correus, que seria fals.

Els estafadors aprofitarien per robar dades mitjançant un link, que serviria per corregir l'adreça i lliurar el paquet.

Aquest i molts més són alguns dels avisos que ha emès la policia catalana durant tot el període estival.