Pla detall dels Mossos d'Esquadra

Impacte per la troballa que els Mossos han fet en una finca a Catalunya

La policia ha detingut un dels responsables dels fets

Sorpresa dels Mossos d'Esquadra a Benifallet, al Baix Ebre, en localitzar més de 800 plantes de marihuana en una finca del municipi.

La policia catalana ha aturat un home de 54 anys que, segons ha indicat l'Agència Catalana de Notícies , seria el presumpte responsable del cultiu. Es tracta d'una instal·lació molt ben equipada per fer la collita, ja que comptava amb una gran estructura de regadiu.

Una patrulla de la zona va observar indicis de l'existència en un terreny local i va demanar reforços per comprovar-ho. En arribar a la finca, els agents van trobar una gran estructura de regadiu desplegada amb mànegues i dipòsits d'aigua que permetien regar la plantació.

Al costat de les plantes, que mesuraven entre un i dos metres d'alçada, van trobar diversos materials per al cultiu, com ara torretes, panells solars, bombes d'aigua i bosses per guardar els estupefaents.

Podrien tindre un valor d'1,5 milions d'euros

A més de la infraestructura de regadiu, les patrulles també van localitzar diverses tendes de campanya on, suposadament, descansaven i feien guàrdies els vigilants de la plantació. Totes estaven buides, excepte una, on es va trobar l'home, que va ser arrestat.

Finalment, la plantació ha estat desmantellada aquest dilluns, 28 d'agost, i a l'home se l'acusa de presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues. Aquest dimecres, 30 d'agost, va passar a la disposició del jutjat de Tortosa.

Segons el cos de la policia catalana, les plantes, un cop seques, podrien tenir un valor aproximat entre 770.000 i 1,5 milions d'euros.