Imatge dels Mossos d'Esquadra desmantellant una plantació de marihuana a Lleida

La sorpresa que s'han trobat els Mossos en un hivernacle: «No ho havíem vist mai»

La policia busca, almenys, dos homes més relacionats amb la troballa

Sorpresa dels Mossos d'Esquadra a Almatret, al Segrià, en localitzar més de 1.800 plantes de marihuana en uns antics vivers d'arbres. 

La policia catalana ha detingut un dels responsables del cultiu, mentre que uns altres tres implicats van aconseguir fugir. Es tracta de la primera instal·lació d'aquestes característiques que es desmantella a la demarcació, ja que fins ara, els cultius il·legals de marihuana s'havien localitzat en naus o espais exteriors.

1.820 plantes en 14 hivernacles

Veïns d'Almatret van alertar als Mossos sobre la possibilitat que hi hagués un cultiu intensiu de marihuana en una zona aïllada i de difícil accés al barranc de l'Aiguamoll, a uns 10 km del municipi. És per això que, segons ha informat l'Agència Catalana de Notícies, el cos policial ha muntat un dispositiu entre aquest dimecres i dijous que li han permès localitzar la troballa.

La plantació està a uns 10 quilòmetres del poble, en una zona de difícil accés. Concretament, en uns antics vivers d'arbres on hi havia una connexió d'aigua al reg del Segrià Sud. De moment, la investigació continua oberta per tal de continuar amb les tasques de desmantellament i enxampar altres responsables.

Concretament, la troballa ha estat de 1.820 plantes de marihuana en 14 túnels d'hivernacles. Segons han indicat els Mossos d'Esquadra, «és la primera plantació de marihuana a la demarcació de Lleida que trobem en hivernacles professionals, ja que fins ara estàvem acostumats a trobar les típiques plantacions en naus o cases de pobles, o bé al mig del bosc».

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Un gran operatiu

La policia va optar per organitzar un primer operatiu aquest dimecres que els va permetre confirmar l'existència de la plantació i localitzar quatre persones que s'encarregaven del cultiu, una de les quals va ser detinguda. Es tracta d'un home de 44 anys i de nacionalitat albanesa.

En canvi, els altres tres implicats van poder fugir. "Hem de tenir en compte que és una zona molt gran amb bosc just a la vora. De totes maneres, la investigació continua oberta i esperem localitzar els tres fugits així com tothom que pugui estar relacionat amb la plantació", ha dit el sotscap de la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra de Lleida, David Mora.

Imatge de bosses plenes de marihuana, interceptades pels Mossos d'Esquadra
Els Mossos estan desfent la plantació. | ACN

Plantes de fins a 1,20 m

Tot just aquest dijous, els efectius han tornat per desmantellar la plantació i escorcollar les instal·lacions per ordre del Jutjat de Guàrdia de Lleida. Les plantes tenen d'entre 80 centímetres i 1,20 metres d'alçada, i la previsió era que arribessin a més de 2 metres a finals de setembre, quan es preveien collir.

«Calculem que en tota aquesta superfície s'hauria pogut obtenir més d'una tona de marihuana llesta per al consum. És una instal·lació molt gran i amb una capacitat de producció molt bèstia», va indicar Mora.

La instal·lació, en el seu dia, va ser un viver d'arbres i està condicionada perfectament pel cultiu. A banda dels hivernacles, els responsables de la plantació havien habilitat una zona amb matalassos per descansar i altres estris per cuinar.