Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Incendi forestal

Estabilitzat l'incendi a l'Alt Urgell que va obligar a tallar la carretera C-14

L'incendi forestal crema entre Oliana i Peramola

Actualització 20/6/22 a les 08.06 hores

Després d'una tarda i una nit on la feina dels Bombers ha estat molt intensa, aquest matí, cap a les 8, han comunicat que el foc de Peramola s'ha pogut estabilitzar. L'incendi hauria afectat unes 60 hectàrees, però de moment es treballa encara amb dades provisionals. 

42 dotacions terrestres continuen remullant la zona per evitar que les flames puguin tornar a sorgir. 

Notícia 19/6/22 a les 16.50 hores

Un nou incendi forestal se suma a la llista d'aquesta tràgica setmana a Catalunya. L'avís del foc s'ha produït a les 14.32 hores i afecta la zona entre Oliana i Peramola, a la comarca de l'Alt Urgell

Actualment, hi treballen 35 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris. El foc i la fumarada obliguen a tallar la propera C-14 entre els quilòmetres 144 i 141,5, entre Oliana i el pantà d'Oliana, segons detalla el Servei Català de Trànsit (SCT).

L'avís del foc s'ha rebut a les 14.32 hores a la zona del Roc de Rombau (991 metres) i els efectius treballen per evitar que l'incendi de vegetació s'obri cap a la serra d'Aubenç i Roc de Cogul.

Els Bombers prioritzen el flanc dret de l'incendi i amb mitjans aeris s'està treballant de cua a cap. El foc ja afecta una superfície d'unes 25 hectàrees, segons els Agents Rurals.

No poden extingir encara l'incendi d'Artesa de Segre

Els Bombers de la Generalitat treballen de forma intensa aquest diumenge en el flanc esquerre de l'incendi de Baldomar, a Artesa de Segre (Noguera), concretament a la zona que va de la serra de Sant Mamet al municipi d'Alòs de Balaguer.

Aquest foc va començar el passat dimecres i els Bombers no han aconseguit extingir-lo encara. Les altes temperatures i fortes ventades dificulten encara més la tasca dels professionals.

Ara per ara, tenen una desena part de l'àrea coberta, mentre que a l'àrea dreta aquesta arriba als dos terços de la superfície. De fet, es considera que la zona dels nuclis de Baldomar i la Clau està estabilitzada.

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha dit que durant el matí s'han vist columnes de fum que es deuen a cremes internes i que l'objectiu és intentar «aguantar fins a les set o vuit del vespre» amb la situació actual, tenint en compte que el vent pot fer aflorar nous focus.

Ara per ara, només queda esperar. Tanmateix, les autoritats recorden la importància de tenir precaució a l'hora de visitar zones forestals per tal d'evitar més incendis.