Un testimoni de l'incendi de Badalona: «La meva mare es va desmaiar 3 vegades»

«La temperatura de l’aire ens cremava la pell», recorda un testimoni que va viure el tràgic incendi en primera persona

El tràgic incendi de Badalona continua a la retina de tothom. A la vigília del dia de Reis, Catalunya es despertava amb l’alarmant notícia que tres persones havien mort a causa d’un incendi en un edifici de 10 plantes de Badalona. Així mateix, també s’havia de lamentar que 32 persones havien quedat ferides, entre les quals hi havia un nadó  de 2 mesos que havia quedat en estat crític.

Tres dies després de l’incident i amb la ciutat de Badalona intentant despertar del malson, ‘El Periódico’ ha tingut accés al testimoni d’un dels supervivents de la tragèdia. «La temperatura de l’aire ens cremava la pell», ha explicat un testimoni que, segons relata,  va sentir un gran «boom!» a les nou del matí d’aquell dissabte.

El «boom!» que va precedir la tragèdia

A partir d’aleshores, res va ser igual. Un incendi al 1er i 2on pis —on hi vivien diverses famílies d’origen romanès— va donar pas a una gran explosió que, segons l’home entrevistat, era arrel d’una «bombona de butà». Va ser en aquest punt on, de fet, el testimoni va relatar que en intentar obrir la porta  va sentir com li «cremava la pell» a causa de l’elevada «temperatura de l’aire».

Imatge del pis que s'ha incendiat aquest dissabte a Badalona
Imatge del pis que s'ha incendiat aquest dissabte a Badalona | CatalunyaDiari.cat

 

Un infern a Badalona

«La meva mare es va desmaiar tres vegades», explica el supervivent a la tragèdia mentre, en ser preguntat per l’estat de la seva família, relatava:  «El meu pare no s’ho creia». Tot i això, explica que es van haver «d’espavilar» en sentir que les flames se’ls podien acostar perillosament.

Tot plegat, però, va anar encara més enllà quan  van veure un dels veïns en una finestra. «Des d’un vuitè pis!», diu mentre recorda que van obrir la finestra i van optar per fer-lo entrar a casa seva. «Estava en estat de xoc i era incapaç d'atendre cap de les nostres preguntes. Havia vist una cosa —la mort de dos amics— que l’havia deixat descol·locat», explicava finalment el testimoni sobre un company al qual van ser a temps de socórrer.