Investiguen un mossèn a Terrassa per presumptes abusos sexuals

L’acusació fa referència a un delicte que hauria comès entre 1974 i 1977 a França

El Bisbat de Terrassa ha iniciat un procés d’investigació contra el religiós pertanyent a la diòcesi egarenca Esteve S.P., per la seva activitat a la localitat francesa de Beauvais durant els anys 70.

L’acusació fa referència a  un delicte d’abusos que hauria comès entre 1974 i 1977, mentre exercia el seu ministeri pastoral a França. El Bisbat ha informat que la Santa Seu ha disposat que sigui la diòcesi de Terrassa la que coordini una investigació,  «principalment per aclarir la versemblança dels fets, l’edat de la presumpta víctima, l’existència en aquest cas d’altres víctimes i la imputabilitat de l’acusat».

El Bisbat Terrassa es compromet amb la causa

El Bisbat de Terrassa ha demanat «perdó d’entrada» a la presumpta víctima del religiós, i  ha expressat la seva «més ferma condemna de tot abús sexual, particularment quan es comés per un clergue».

A través d’un comunicat, la  diòcesi ha mostrat la seva «total disposició a col·laborar amb l’administració de Justícia en tot el que sigui necessari per aclarir la veritat sobre el presumpte delicte denunciat».

Esteve S.P. es va jubilar amb 81 anys, després d’exercir de rector a la parròquia de Santa Maria de Martorell a Barcelona, des de l’any 1985, moment en què va tornar de França.

L'ONG 'Save The Children' denúncia que un de cada cinc catalans ha patit abusos sexuals durant la infància
L'ONG 'Save The Children' denúncia que un de cada cinc catalans ha patit abusos sexuals durant la infància | CatalunyaDiari.cat

 

Un de cada cinc catalans ha patit abusos sexuals

A finals de 2018 L’ONG ‘Save The Children’ va fer públic que un de cada cinc catalans ha estat víctima d’algun tipus d’abús sexual al llarg de la seva infància. Per aquest motiu, l’organització va iniciar la campanya ‘Trenco el silenci’, que pretén donar visibilitat i denunciar el màxim nombre de casos d’abusos sexuals dels més petits.

A més, l’ONG va fer patent que set de cada deu casos no arriben ni a tenir un judici, a causa de la manca de proves, i que una de cada dues de les denúncies que s’interposen per casos d’abús sexual tenen a menors com a víctimes.

Per aquest motiu, i amb la intenció de demanar «una major protecció per a les víctimes», l’associació ha decidit engegar la campanya mencionada anteriorment, en un intent de «sensibilitzar a la població sobre el dolor que han viscut i segueixen vivint molts nens i nenes víctimes d’abús sexual».