Imatge del foc que s'ha declarat a Camarasa, a la Noguera.

Nou incendi decretat a Catalunya: 10 dotacions de Bombers hi treballen ara mateix

Els Bombers treballen a hores d'ara en un incendi de rostolls que s'ha declarat a una zona propera a la C-13

Hores mogudes per als Bombers de la Generalitat. Si ahir a la tarda es declaraven un incendis al Priorat i a les Garrigues, ara el testimoni ha passat a Camarasa, a la comarca de la Noguera.

Els Bombers treballen a hores d'ara en un incendi de rostolls que s'ha declarat a les 13.24 hores a una zona propera a la C-13. 

Els Bombers de la Generalitat han activat fins a deu dotacions per a fer front al foc. En les imatges proporcionades pel cos es pot veure com les flames afecten de ple la C-13, que resta tallada a hores d'ara a causa del foc. 

L'incendi del Priorat, controlat

Els Bombers han controlat l’incendi de vegetació entre Juncosa i Ulldemolins (Priorat) que es va declarar dimarts i que ha afectat 5,9 hectàrees, segons els Agents Rurals. 

Es manté un dispositiu d’11 dotacions que treballen al perímetre del foc, gairebé tot ancorat en zona de conreu. La hipòtesi principal de l’origen de l’incendi és una crema de restes vegetals.

Els Bombers van rebre l’avís dimarts pocs minuts després de dos quarts de tres de la tarda. Van arribar a activar fins a una vintena de dotacions terrestres amb efectius del GRAF i tres mitjans aeris.

▶️ Terrible troballa de la Guàrdia Civil a Barcelona: apareix el cadàver d'una dona

Un altre foc a Ascó

En aquest cas, va ser dilluns passat. Els Bombers de la Generalitat van donar per extingit el foc cap a dos quarts de sis de la tarda del dimarts l'incendi que es va declarar a Ascó el dilluns. 

El foc es va originar cap a tres quarts de cinc de la tarda en una zona propera al Castell d'Ascó i va quedar estabilitzat a primera hora de la nit. Durant tota la nit els Bombers hi van seguir treballant, i l'endemà el van donar per controlat. 

Des d'aleshores vuit dotacions van continuar les tasques fins a l'extinció, i posteriorment es van retirar de la zona. Les flames van afectar una zona d'unes dues hectàrees de terreny. En les tasques d'extinció hi van arribar a intervenir fins a 20 dotacions terrestres, dos helicòpters bombarders i quatre avions de vigilància i atac.