Declarat un gran incendi a l'interior de la catedral de Nantes

La Fiscalia ha obert una investigació per incendi intencionat

Incendi a la catedral de Nantes el 18 de juliol del 2020
L'incendi s'ha declarat aquest matí a les 8.00 hores i encara es mantenen les tasques d'extinció | Twitter (@francaisfache)

ACTUALITZACIÓ a les 12:50 hores

La Fiscalia de Nantes ha obert una investigació per incendi intencionat després de detectar tres focus diferents en el foc que ha afectat la catedral de Sant Pere i Sant Pau de Nantes, un edifici del segle XV. En concret s'ha detectat un focus en la zona de l'orgue del temple i dos més en el costat d'una de les naus, segons recull la televisió francesa BFMTV.

ACTUALITZACIÓ 18/07/2020 a les 11:20 hores

Les autoritats franceses han donat per controlat l'incendi declarat aquest matí a la catedral de Sant Pere i Sant Pau de Nantes. Les flames que han començat a l'interior del temple han arribat a observar-se, temporalment, per la façana. 

El Departament de Bombers ha comunicat a través d'una publicació al seu perfil oficial de Twitter que a les 10 hores  l'operació encara estava en curs però que el foc ja està controlat. Al lloc dels fets hi estan treballant 45 vehicles i 104.

Incendi declarat aquest matí

Seixanta bombers estan intentant controlar un foc declarat al voltant de les 08.00 hores d'aquest matí en la catedral de SantPere i SantPau de la ciutat francesa de Nantes, segons han confirmat fonts de Bombers als mitjans francesos.

Les flames han començat a l'interior de l'edifici i han arribat a apuntar temporalment pel medalló de la façana, segons ha informat el cos de bombers de Loire-Atlantique al mitjà local 'Ouest-France'. Les tasques d'extinció encara segueixen el seu curs.

Ara per ara es desconeixen les causes que haurien provocat aquest incendi però la seva magnitud ha recordat el que es va declarar l'any passat a la catedral de Notre-Dame de París que va deixar l'interior del temple molt malmès i va esfondrar l'agulla central.

La catedral ja havia patit un incendi l'any 1972

Aquesta no és la primera vegada que la catedral, situada en el cor de Nantes es veu afectada per un incendi. El 28 de gener de 1972, el sostre de la catedral gòtica de Sant Pere i Sant Pau. Els serveis religiosos no es van reprendre fins a 1985, 13 anys després del succés.


Comentaris

envia el comentari