Imatge d'arxiu d'un camió dels Bombers de la Generalitat

Aparatós incendi en una empresa del Port de Barcelona

Les autoritats han rebut l'avís a les 8.12 hores d'aquest matí

Protecció Civil ha informat aquest matí de dissabte d'un nou incendi a Barcelona. Es tracta d'un petit foc que s'ha originat en uns dipòsits amb residus i fuel a l'empresa Ecoimsa S.A al moll 34B del Port de Barcelona.

En un primer moment, la columna de fum que sortia del lloc del succés ha preocupat a les autoritats, ja que a causa de la seva densitat i color s'ha pogut veure des de diferents punts de la ciutat. Per aquest motiu, Protecció Civil ha activat preventivament el PLASEQCAT, que ha estat desactivat ràpidament.

Segons informen fonts oficials, els Bombers de Barcelona s'han dirigit fins al lloc dels fets i han pogut controlar el foc, que ha estat extingit ràpidament. Afortunadament, no hi ha constància de ferits. L'avís de l'incendi s'ha rebut a les 8.12 hores, a la zona del Moll de l'Energia.

Els Bombers es troben encara a la zona refredant els dipòsits amb escuma. Fins al lloc dels fets també s'hi han desplaçat diversos efectius dels Mossos i del SEM

Detonen una mina d'origen alemany de 150 quilos a la badia de Roses

Efectius de la Unitat de Bussejadors de Mesures contra Mines (UBMCM) de l'Armada han detonat aquest divendres al migdia una mina orinc d'origen alemany i de 150 quilos de pes a la badia de Roses. Un bussejador del Centre d'Immersions de Roses va localitzar l'artefacte a la zona del Far, just a sota del Castell de la Trinitat, aquest dijous i va donar l'alerta. Fins al municipi s'hi van desplaçar efectius d'aquesta unitat procedents de Cartagena.

La detonació s'ha produït quan passaven pocs minuts de la una del migdia després de diverses hores de preparació. Els experts de l'Armada creuen que l'artefacte data d'entre els anys 30 i 40 i que podria ser de la Segona Guerra Mundial.