Part davantera d'una bicicleta a terra davant d'un cotxe

Mor un ciclista de només 22 anys en un nou accident a Barcelona

És la onzena víctima mortal en accidents de trànsit a la capital aquest 2020

Un ciclista de 22 anys ha mort aquesta matinada de divendres, 2 d'octubre, després de xocar mentre circulava contra una furgoneta a la ciutat de Barcelona. Segons ha informat 'TotBarcelona' amb informació de fonts municipals, l'accident s'ha produït durant la matinada, al voltant de les 4:50 hores, al districte d'Hora-Guinardó. 

Per causes que de moment es desconeixen, el ciclista hauria xocat contra una furgoneta mentre circulava pel passeig de la Vall d'Hebron, un cop que li ha portat la mort i que el converteix en l'onzena víctima mortal per un accident de trànsit aquest 2020 a la capital catalana. El sinistre està sent investigat per la Unitat d'Investigació i Prevenció de l'Accidentalitat (UIPA) de la Guàrdia Urbana

La mortalitat en accidents a les carreteres catalanes baixa un 39% respecte a l'any passat

Des de l'1 de gener i fins al 30 de setembre han mort 83 persones en 75 accidents a les carreteres catalanes, segons el darrer balanç del Servei Català de Trànsit (SCT). Això suposa un descens del 39% en el nombre de víctimes mortals respecte al mateix període de l'any passat, en el qual van perdre la vida 136 persones.

Pel que fa a la xifra d'accidents mortals, hi ha hagut un descens del 42% respecte al 2019. Trànsit matisa que cal tenir en compte que la reducció de la sinistralitat s'ha produït en un context marcat pel descens de la mobilitat arran de les restriccions decretades per frenar la propagació de la Covid. Destaca també que 44 de les 83 víctimes mortals registrades, un 53%, van ser en cap de setmana o festiu.

En comparació amb el 2010 —any de referència per al compliment dels objectius europeus—, quan van morir 183 persones, les víctimes mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya s'han reduït un 54,6%.

Pel que fa als col·lectius vulnerables, fins al 30 de setembre han mort 17 motoristes, 5 ciclistes i 7 vianants. A banda, cal destacar que aquest any hi ha un repunt en el nombre de víctimes mortals en els vehicles pesants, amb 7 morts. Davant d’això, Trànsit recorda la importància del manteniment dels vehicles i demana també als professionals del transport que, sobretot en trajectes de llarg recorregut, s’aturin almenys cada dues hores. 

Es manté també la tendència a l’alça dels accidents mortals amb un únic vehicle implicat. Enguany fins al 30 de setembre, 33 dels 75 accidents mortals han ocorregut amb un sol vehicle, el que suposa el 44% del total de sinistres.

Pel que fa a demarcacions, les majors disminucions es registren a Barcelona (32 morts) i Tarragona (20), amb una caiguda del 46,7% i el 39,4%, respectivament, en comparació amb el 2019. A Lleida (16), el descens és del 23,8%, mentre que a Girona (15) és del 31,8%.