Professionals i companys dels joves morts durant el minut de silenci a l'hospital Trueta de Girona

Companys de feina homenatgen la parella morta a Aigüestortes a l'hospital Trueta de Girona

Han guardat un minut de silenci en memòria seva

Els treballadors de l'hospital Josep Trueta de Girona han homenatjat aquest divendres els seus dos companys morts al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici mentre feien la travessa Carros de Foc. Una seixantena de professionals s'han concentrat a l'entrada del centre per recordar els dos metges de l'Institut Català de Salut de Girona de 27 anys i han guardat un minut de silenci en memòria seva.

Arran del succés, els residents del Trueta han aturat els actes de vaga que tenien previstos aquest divendres en protesta per la seva situació laboral i han convocat un altre minut de silenci aquesta tarda davant de la delegació del Govern, a la plaça Pompeu Fabra. Un llarg aplaudiment ha tancat l'homenatge a les víctimes. 

Tot i que no eren de la demarcació, els dos metges feien la residència a l'Institut Català de la Salut de Girona. Ella treballava al Centre d'Atenció Primària de Vila-Roja, tot i que dedicava unes hores també a l'hospital Josep Trueta. El seu company, en canvi, sí que era metge resident al centre de referència de les comarques de Girona

Es van desorientar en el camí entre dos refugis

Els equips d'emergència van trobar el passat dijous els cossos dels dos joves després de quatre dies de recerca al Parc Nacional d'Aigüestortes, on se'ls va perdre la pista. Finalment, els van localitzar semienterrats sota una roca al costat de l'Estany Pòdo, a la zona perifèrica del parc.

Tot apunta que en el camí entre el refugi de Colomers i el d'Amitges es van desorientar i es van intentar resguardar de la neu i el fort vent que bufava a la zona. La parella d'excursionistes va començar la travessa Carros de Foc el 22 de setembre i tenien previst tornar a casa el dia 27. Va ser el mateix 27 quan els familiars van avisar els serveis d'emergència i va començar la cerca de la parella.