Els antiavalots dels Mossos passant per davant d'uns contenidors incendiats a Girona, l'1 d'octubre del 2020

Un jove, fill de mosso, detingut per aldarulls d'ahir i alliberat poques hores després

En total, segons les últimes dades, 20 persones van ser detingudes a tot Catalunya durant la nit

Els Mossos d'Esquadra han deixat sense efecte la detenció del jove de 20 anys arrestat aquest dijous, durant els incidents que s'han produït a Girona en el tercer aniversari de l'1-O. Uns incidents que van acabar amb diversos contenidors cremats en diferents carrers de la ciutat i amb llançaments d'objectes contra la policia.

Al final dels aldarulls, els Mossos van arrestar el noi de 20 anys i veí de Girona per un delicte de desordres públics per haver llançat pedres a la línia policial. Ben entrada la matinada, però, van acabar deixant la detenció sense efecte i el jove va tornar a casa seva. Segons el periodista Guillem Ramos-Salvat, el jove seria fill d'un agent dels Mossos d'Esquadra. Estava previst que a les onze del matí passés a declarar a la comissaria de Vistalegre de Girona.

Segon detingut a Girona quan calava foc a un contenidor

La Policia Municipal de Girona ha fet un segon detingut arran de la manifestació d'aquest dijous que va acabar amb aldarulls a la ciutat. Es tracta d'un major d'edat, del qual no n'han transcendit més detalls, a qui una patrulla va sorprendre ja de matinada quan calava foc a un contenidor del carrer Pare Claret, cap a les quatre de la matinada.

El detingut estava ajupit al costat d'un contenidor que fumejava i quan la policia li va cridar l'alto, va posar-se a córrer i es va resistir. Se l'acusa d'un delicte de desobediència i d'un altre lleu de danys. Els aldarulls que hi va haver després de la manifestació convocada pels CDR han deixat un rastre de 24 contenidors cremats al centre de Girona. Reposar-los costa més de 20.000 euros. 

Se l'acusa d'un delicte de desobediència a l'autoritat i un altre lleu de danys (per l'intent de cremar el contenidor). El detingut ha passat la nit a garjoles i aquest matí la Policia Municipal l'ha traspassat als Mossos d'Esquadra. Des d'Alerta Antirepressiva s'ha convocat una concentració de suport davant la comissaria.

24 contenidors cremats

Un cop acabada la manifestació convocada pels CDR, diversos dels concentrats van llançar ous i coets contra la línia policial que hi havia muntada davant la Subdelegació de l'Estat. Després, van recórrer diversos carrers de la ciutat muntant barricades i incendiant deixalles. Entre d'altres, es van cremar contenidors al carrer de la Sèquia o a l'avinguda Jaume I.

Aquests contenidors se sumen als que també es van cremar en diferents carrers de Girona aquest passat dilluns, després de les protestes per la inhabilitació de Quim Torra. En aquest cas, se'n van incendiar 24 més repartits arreu de la ciutat.

Pugen a 18 els detinguts durant la manifestació dels CDR a Barcelona

Finalment, segons les últimes informacions proporcionades pels cossos de seguretat, van ser divuit les persones que van acabar detingudes dijous a la nit durant la manifestació dels CDR a Barcelona, que va acabar amb aldarulls al centre de la ciutat, que sumats als dos detinguts a Girona, tot i que finalment la detenció d'un d'ells ha quedat sense efectes, farien un total de vint detencions a tot Catalunya.

Dels divuit arrestats a la ciutat de Barcelona, quinze detencions les van fer els Mossos, dues van ser per part de la Policia Nacional (un d'ells menor) i una altra la va executar la Guàrdia Urbana.

Durant la nit es van cremar contenidors, es van muntar barricades i alguns manifestants van llançar objectes contra la línia policial. De fet, dues de les persones van llançar barres de ferro a furgonetes dels Mossos, i una tercera, ampolles de vidre. La policia catalana va utilitzar els vehicles per desfer les barricades i hi ha un mosso d'Esquadra ferit.