Les flames de l'incendi d'Argentona, vistes des de l'Hospital de Mataró

Els Bombers donen per controlat l'incendi del Maresme

El foc es va iniciar ahir al migdia al terme municipal d'Argentona i ha cremat 11 hectàrees

ACTUALITZACIÓ 25/06/2021  7.24 hores

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi d'Argentona (Maresme) cap a les sis de la tarda d'aquest dijous. Segons els Agents Rurals, el foc ha cremat una superfície aproximada d'unes 11 hectàrees, la majoria de terreny forestal. Amb tot, els Bombers creuen que, si es comptabilitzen les zones afectades pels focus secundaris, les flames han afectat unes 15 hectàrees.

ACTUALITZACIÓ 24/06/2021 16.38 hores

Els Bombers de la Generalitat segueixen treballant en l'extinció de l'incendi que des del migdia crema al terme municipal d'Argentona. El cos d'emergències ha ampliat el seu desplegament, amb 35 dotacions terrestres i 10 d'aèries, repartides en sis hectàrees. Ara com ara, les flames han cremat una superfície d'11 hectàrees i no han provocat cap dany personal.

De les 35 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, 21 són camions d'aigua i 14 vehicles lleugers. Així mateix, també s'han desplegat a la zona quatre patrulles i l’helicòpter dels Agents Rurals, efectius dels Mossos d’Esquadra, 11 vehicles de sis Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), tres ambulàncies amb caràcter preventiu del SEM i efectius de la Policia Local.

NOTÍCIA ORIGINAL 14.17 hores

Els Bombers de la Generalitat treballen amb mitjans aeris i terrestres des de les dotze del migdia d'aquest dijous en un incendi al terme municipal d'Argentona, a la urbanització de Can Vilardell, a tocar de Mataró. Les flames han afectat, ara com ara, quatre hectàrees de matolls i canyes. Fins al lloc s'han desplaçat 26 dotacions terrestres i vuit aèries per intentar atacar el foc, que ha avançat pel paratge de Sant Jaume de Traià, entre el polígon industrial d'Argentona i la C-60.

Els cossos d'emergències intenten aturar el cap de l'incendi a la pista forestal de la carena i, en paral·lel, ataquen també els dos flancs per evitar que s'escampi pel bosc i protegir també el polígon. Algunes naus, de fet, haurien quedat afectades pel foc.

L'incendi és molt vistós des de l'Hospital de Mataró i l'Ajuntament de la capital del Maresme ha activat el Pla d'Actuació Municipal i la Policia Local talla preventivament el carrer de Galícia, per darrere del centre hospitalari, des d'on es pot accedir a la zona forestal afectada per l'incendi.