John McAfee

Troben mort el creador de l'antivirus McAfee en una cel·la de la presó Brians 2

Les primeres investigacions apunten al suïcidi de l'intern, de 75 anys

Tragèdia en una presó catalana. Concretament al centre penitenciari Brians 2, a Sant Esteve de Sesrovires, a la comarca del Baix Llobregat. I és que aquesta tarda s'han trobat mort un pres a la seva cel·la.

El més sorprenent del cas és que es tracta de John McAfee, creador de l'antivirus McAfee, que es trobava detingut a Catalunya a l'espera de ser extradit als Estats Units.

Troben mort el creador de l'antivirus McAfee

El Departament de Justícia ha informat que s'ha trobat mort un pres pendent d'extradició als Estats Units a la cel·la que ocupava a Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires. Fonts penitenciàries han informat a l'Agència Catalana de Notícies que els fets s'han produït aquest dimecres a la tarda.

La víctima del tràgic succés és el creador de l'antivirus McAfee, John McAfee, de 75 anys. L'inventor d'un dels antivirus més coneguts i utilitzats arreu del món es trobava en aquesta presó catalana des del 4 d'octubre de l'any passat. Hi va ingressar per ordre de l'Audiència Nacional després de ser detingut a l'aeroport del Prat.

Els professionals de vigilància i els serveis mèdics de la presó Brians 2 han practicat maniobres de reanimació. Finalment, però, els metges no han pogut fer res més que certificar la mort de John McAfee, creador de l'antivirus que porta el seu nom.

La comitiva judicial s'ha desplaçat al centre penitenciari del Baix Llobregat i investiga les causes del decés. A hores d'ara, tot apunta que podria tractar-se d'una mort per suïcidi, segons ha informat el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

A principis d'octubre de l'any passat, ara fa gairebé 8 mesos, l'Audiència Nacional ordenava l'empresonament del creador del famós antivirus. Ho va fer després de ser arrestat a l'aeroport del Prat quan es disposava a agafar un avió per marxar a l'estranger.

El reconegut empresari i dues persones més es trobaven a l'aeroport el Prat i tenien intenció de dirigir-se cap a Turquia, concretament a Istanbul. Al control de sortides internacionals del Prat, John McAfee, que portava passaport britànic, va ser interceptat. I és que sobre ell hi havia una ordre de detenció i extradició de la Interpol emesa pels Estats Units per delicte fiscal.