Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de dos operaris del metro de Barcelona intentant apagar les flames que s'han produït a l'estació de Diagonal

S’incendia un metro a Barcelona i desallotgen l’estació sencera

L’andana s’ha omplert de fum i han desallotjat l'estació de Diagonal

Instants de tensió al metro de Barcelona. Un comboi del metro de la ciutat comtal s’ha incendiat quan arribava a l’estació de Diagonal, de la línia tres. El foc s’ha originat a la part capdavantera del comboi i s’ha desallotjat el metro. Posteriorment també s'ha fet fora la gent de l'estació en veure que el fum s'escampava per tot arreu. 

A conseqüència de les flames, l’andana ha hagut de quedar completament buida, ja que s’ha omplert de fum. En primera instància, el personal del metro de TMB ha intentat apagar les flames amb extintors, però sense èxit.

Per això mateix, instants després han pres una determinació encara més dràstica i han desallotjat l’andana. A hores d’ara la circulació a la línia tres del metro de la ciutat comtal resta interrompuda. De fet, la circulació resta interrompuda al punt de les 09.45 hores del matí entre les estacions de Liceu i Lesseps. 

Els Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana de la capital catalana son a hores d’ara al lloc dels fets. L’incendi s’ha produït sobre les 09.00 hores d’aquest dimarts, 31 d’agost. Els Mossos d'Esquadra també s'han personat fins el punt del succés. 

Cal destacar, però, que l'incendi resta controlat des de fa una bona estona, però TMB no pot assegurar quan es reprendrà la normalitat en el servei de metro a la línia 3. 

Matinal de successos a Catalunya

També aquest matí, la circulació de trens entre Girona i Caldes de Malavella (la Selva) de les línies R11 i RG1 de Rodalies es troba interrompuda per la sortida de via d'un vagó aquest dimarts a la matinada.

El descarrilament no ha causat danys personals i s'ha produït a la sortida de Riudellots cap a dos quarts de 4 de la matinada, quan ha descarrilat el vagó d'un tren de mercaderies que realitzava el recorregut Portbou-Can Tunis.

S'ha establert un servei alternatiu per carretera entre Girona i Caldes i, en la mesura del possible, des de Figueres i Girona es traslladaran viatgers als serveis d'Alta Velocitat, informen des de Renfe.

Tècnics s'han desplaçat al punt per valorar l'afectació i procedir a l'encarrilament.