Els Bombers en un incendi a Malgrat de Mar

Mor una dona en un incendi en un pis a Catalunya que obliga a desallotjar l'edifici

Els fets han succeït a primera hora de la nit d'aquest dissabte a Malgrat de Mar | La víctima mortal és una dona de 83 anys

Tràgic incendi el succeït cap a primera hora de la nit d'aquest dissabte a Malgrat de Mar. Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís d'un incendi en un habitatge quan faltaven nou minuts per a les nou de la nit.

Un foc que afectava un pis a l'interior d'un edifici de vuit plantes, situat al número 2 del carrer Manuel de Falla de la localitat del Maresme. Per aquest motiu, el cos de bombers va desplaçar 15 dotacions terrestres per apagar les flames. 

A l'arribada dels efectius, l'incendi estava totalment desenvolupat a un dels pisos de la quarta planta de l'edifici. Aquest va cremar totalment i el foc es va propagar per l'escala. També va arribar a un dels pisos de la sisena planta a través del pati de llums. 

Al pis sinistrat de la quarta planta hi havia una gran càrrega de combustible, que en va dificultar la seva extinció. Al seu interior, els Bombers hi van localitzar una dona de 83 anys sense vida.

Una important sobrecàrrega feia perillar l'estructura de l'edifici

Preventivament, totes les persones de l'edifici van ser desallotjades i van ser reubicades a un hotel per passar-hi la nit. Cap d'elles va resultar ferida en conseqüència de l'incendi

En el pis sinistrat pel foc hi havia una important sobrecàrrega que feia perillar l'estructura de l'edifici. Per aquest motiu, el Grup Operatiu de Suport (GROS) dels Bombers es van activar per ajudar a retirar part del contingut de l'immoble. L'objectiu principal era alleugerir el pes i assegurar el forjat, així com per poder remullar els punts calents que hi quedaven.

Aquestes últimes tasques s'han allargat fins al voltant de les 4 de la matinada. Tot i això, al voltant de les 22.15 hores, l'incendi del quart pis estava sota control, encara amb punts calents, i poc abans de les 23 hores, els efectius donaven també per apagades la resta de zones on havia propagat el foc.

Durant la nit, preventivament s’ha quedat un retén de Bombers al lloc. Aquest matí, junt amb l’arquitecte municipal, s’ha fet la revisió de l’edifici i s’ha descartat afectació estructural. De moment, però, els veïns dels pisos de l’escala A no podran tornar als seus habitatges.  

En aquests moments, els Mossos d’Esquadra ja han pogut accedir al pis per dur a terme la retirada del cos i procedir amb la investigació de les causes de l’incendi. Al lloc també van treballar tres unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i efectius de la Policia Local.