Imatge del punt on s'ha produit l'incendi, a Terrassa.

El risc de Sant Joan: un petard provoca un incendi a una capital catalana

Un testimoni hauria vist el foc començar després que dues persones passessin una estona llençant petards per la zona

Quan s'apropa la revetlla de Sant Joan, solen ocórrer alguns successos estranys, grotescos, i inclús ridículs. Però també, i bé ho sabem, perillosos. Una de les conseqüències més freqüents del joc amb el foc són els incendis, tot plegat en una època, la del mes de juny, que coincideix amb l'inici de la calor estival i el risc al de foc forestal.

Un cas com aquest es va donar aquest dilluns. Un incendi va afectar aquest migdia uns 300 metres quadrats de terreny forestal —matolls i pins— a la ronda de Ponent de Terrassa, a l'altura del carrer de les Vinyoles. Segons la informació que un testimoni ha donat a 'NacióDigital', el foc hauria començat després que dues persones passessin una estona llençant petards per la zona. 

Els responsables, però, ja no eren al lloc quan van arribar els Bombers. Després de rebre l'avís a un quart de dues del migdia, fins al lloc es van desplaçar una dotació de Policia Municipal i una altra de Bombers, que va apagar les flames amb facilitat.El foc es produeix tot just quan comença la campanya de prevenció d'incendis. De fet, se n'han declarat un bon nombre en el transcorregut del mes de juny. A banda, la comarca del Vallès Occidental té un risc elevat de foc forestal en contextos de forta calor. 

A Sabadell, ensurt en un bar per culpa d'un coet

A l'altra gran ciutat del Vallès Occidental, a Sabadell, aquest mateix dissabte es va produir un fet relacionat amb la irresponsabilitat i els petards i coets. Un petard va esclatar al bell mig d’una terrassa plena de gent el passat dissabte al vespre a la plaça Major, i va generar corredisses i moments de pànic. L'explosió va deixar anar espurnes de colors, i junt amb el soroll, va fer que el gran gruix de les persones de l’espai sortís corrents.

Fins i tot, alguna de les persones que eren a la terrassa va fer palès el seu descontentament amb el grup que tirava petards llançant-los una cadira. Per sort, no s’han hagut de lamentar ferits.