Els bombers treballant en un incendi a tocar de la Ricarda

S'incendia la zona de La Ricarda, a tocar de l'aeroport, i ho investiga la policia

El foc ha calcinat uns 600 metres quadrats de matolls i canyes

Tarda moguda al voltant de l'espai natural de la Ricarda per un incendi de vegetació. Els Bombers de la Generalitat s'han desplegat als volts de dos quarts de tres d'aquest dimarts, mentre la Policia Local del Prat de Llobregat investiga l'incendi

El foc ha calcinat uns 600 metres quadrats de matolls i canyes, segons el cos d'emergències, i no ha afectat l'operativa de l'aeroport català. Els bombers han treballat amb quatre dotacions i s'han retirat després de donar-lo per extingit cap a tres quarts de cinc de la tarda.

L'incident no ha quedat exempt de la polèmica. El motiu de la polseguera aixecada ha estat la zona on s'ha produït l'incendi. En concret ha estat en una parcel·la propietat d'Aena.

Segons fonts municipals, s'ha declarat en un camí exterior de l'aeroport, a prop de les pistes i a tocar del paratge de la Ricarda. En aquesta localització és en l'àmbit d'ampliació de la tercera pista de l'aeroport del Prat.

La Policia Local del Prat de Llobregat investiga les causes del foc en ple debat sobre la preservació de l'espai natural. «No es descarta cap hipòtesi», asseguren des del cos policial. 

L'operador aeroportuari apunta que ha estat un incendi petit i que en cap cas hi ha hagut afectació al trànsit aeri ni a l'operativa normal de l'aeroport.

Crida per participar en la manifestació contra l'ampliació del Prat

El pròxim 19 de setembre, a Barcelona, hi ha una manifestació en contra de l'ampliació de l'aeroport del Prat. Per aquest motiu, les entitats contràries han fet una crida perquè hi hagi una participació massiva per oposar-se al projecte d'Aena, que preveu invertir 1.700 MEUR per l'allargament de la pista curta envaeix La Ricarda i la construcció d'una terminal satèl·lit. 

La portaveu del Sindicat de Llogaters, Carme Arcarazo, i la portaveu de Zeroport, Maria Garcia, han assegurat que el debat va més enllà de «La Ricarda Sí o la Ricarda No». També consideren que ha d'incloure «l'impacte real» de l'ampliació sobre el Delta en un context d'emergència climàtica i en un model turístic que «només respon a l'interès dels fons d'inversió, immobiliaris i del turisme».