Pla mitjà del camió de bombers del parc de Santa Coloma de Queralt, dins de l'aparcament

Doble ensurt pel foc a Catalunya: Incendis a Girona i al Vallès

Els focs es van poder estabilitzar dissabte a la nit

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat a les 22.45 hores un incendi forestal que s'ha declarat aquest dissabte a Terrassa. El foc s'ha iniciat a la tarda en uns camps a prop de la urbanització de les Martines. Amb l'arribada del capvespre s'han retirat els mitjans aeris i 26 dotacions terrestres es quedaran a la zona tota la nit i matinada per remullar la zona i evitar revifades.

A prop de la C-58

Segons els primers càlculs dels Agents Rurals, s'han cremat 8,14 hectàrees. L'avís del foc s'ha rebut sobre les 19.00 hores i els esforços s'han centrat al flanc esquerre, més proper a les cases. De fet, el foc estava envoltat de diversos nuclis habitats i vies de comunicació com la C-58 i la C-16, que on s'ha tallat el trànsit unes hores.

El flanc dret s'ha propagat per una zona forestal. Tot i que el cap de l'incendi s'ha aturat en arribar a la C-58, s'han generat alguns focus secundaris que han superat el perímetre. També han cremat alguna barraca i unes piles de fusta d'una empresa de jardineria.

A banda de diversos efectius dels Bombers, s'ha mobilitzat l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Terrassa, els Mossos d'Esquadra, els Agents Rurals i la Policia Local de Terrassa. També s'ha activat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), tot i que per ara no s'ha comunicat cap ferit. El telèfon d'emergències 112 ha informat que ha rebut almenys 200 trucades arran de l'incendi.

Un total de disset dotacions de Bombers han treballat en un altre incendi a Girona

Disset dotacions dels bombers –tretze terrestres i quatre aèries– han treballat en un incendi al barri de Font de la Pólvora de Girona. El foc ha afectat una zona d'arbres i camps, propera als blocs de pisos que hi ha en aquesta zona de la ciutat. L'avís s'ha donat pels volts de les cinc de la tarda de dissabte i en poca estona els efectius dels Bombers han arribat al lloc.

La marinada que bufa ha impulsat el foc cap a l'N-II on s'ha acabat aturant a pocs metres de la via. Afortunadament no s'ha hagut de desallotjar cap veí ni hi ha hagut cap dany personal.