Imatge d'esquena d'un bomber.

Matinada complicada pels Bombers a Barcelona: es decreten 2 incendis simultanis

Tres persones han resultat ferides en diferents incendis al Baix Llobregat

Matinal complicada a Catalunya. Els Bombers de la Generalitat han treballat en dos incendis aquesta matinada a l'Hospitalet de Llobregat i Viladecans, on tres persones han resultat ferides de caràcter lleu. 

A l'Hospitalet, els Bombers han rebut un avís a la 1.42 hores per un incendi en una cuina d'un pis del carrer Illes Canàries. Dues persones han resultat ferides per inhalació de fum. 

D'altra banda, a Viladecans, el cos d'emergències ha rebut un avís a les 5.20 hores per un foc en un local comercial al carrer Aranyó. El local ha cremat parcialment i el seu propietari ha resultat ferit lleu. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha evacuat els afectats.

Comença l'època de prevenció d'incendis forestals 

El Govern ha iniciat la campanya de prevenció d'incendis durant els treballs de sega del cereal. L'Ordre ARP/77/2020 estableix que entre l'1 de juny i fins al 31 d'agost són obligatoris els mitjans d'extinció sempre, independentment del nivell del Pla Alfa. En aquest sentit, els Agents Rurals faran aturar les màquines que no disposin dels mitjans d'extinció obligatoris. 

En cas que s'activi el nivell 3 del Pla Alfa, entre les 14 i les 17 hores, cal comunicar a la Sala Central dels Agents Rurals l'inici i la finalització de les tasques agrícoles amb recol·lectora o embaladora. Quan s'activi el nivell 2, les picadores de palla acoblades a un tractor no es poden utilitzar entre les 12 i les 18 hores, i amb el nivell 3, en cap franja horària.

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

L'ordre també recorda que tota la maquinària agrícola s'ha de mantenir en les condicions adequades i fer revisions periòdiques per evitar que es pugui originar un incendi, i també mantenir-les netes de vegetació. 

Entre l'1 de juny i el 31 d'agost, és necessari disposar d'un tractor amb grades de discos per poder aturar un possible incendi mitjançant llaurades perimetrals, cal reduir la velocitat d'avenç en terrenys pedregosos i amb fort pendent i hi ha d'haver una persona vigilant mentre es realitzen tasques agrícoles amb recol·lectora, picadora de palla o embaladora per si s'iniciés un foc.

Un cop el camp estigui recol·lectat, s'ha de fer un perímetre llaurat al voltant del camp quan sigui proper a edificacions i àrees forestals.