Imatge del tren de mercaderies que ha descarrilat entre Girona i Caldes de Malavella

El descarrilament d'un tren de mercaderies segueix provocant incidències a Girona

L'R1 i l'RG1 pateixen diverses afectacions en el tram entre Girona i Caldes

El descarrilament d'un tren de mercaderies en el tram entre Gira i Caldes aquest dimarts continua provocant problemes. En aquest sentit, Renfe ha informat que les línies de Rodalies R11 i RG1 pateixen afectacions aquest dimecres per la «complexitat de les tasques de reparació» que Adif està duent a terme a la via.

Pel que fa a l'RG1, entre l'Hospitalet i Caldes i viceversa, el servei es realitza per via única, mentre que entre Caldes i Portbou i viceversa hi ha un servei alternatiu per carretera. A l'R11 entre Barcelona i Portbou per Girona circula un tren per hora i sentit al tram afectat amb un increment del temps de viatge d'uns 20 minuts.

En hora punta els clients de Mitja Distància faran el recorregut Figueres - Girona en tren i des d'allà se'ls dirigirà als serveis d'Alta Velocitat fins a Barcelona. Els clients que es desplacin a estacions intermèdies s’adreçaran als trens Regionals.

Renfe ha advertit que durant el matí d’aquest dimecres es poden produir alteracions en el servei previst per la dificultat a l’hora de quadrar la logística de distribució de material i els gràfics horaris del personal.

L'accident, que no va causar danys personals, es va produir a la sortida de Riudellots cap a dos quarts de 4 de la matinada d'aquest passat dimarts, quan va descarrilar el vagó d'un tren de mercaderies que realitzava el recorregut Portbou-Can Tunis.

Afectacions a l'R3 per les obres de desdoblament

Des del passat 30 d’agost, un bus llançadora uneix les estacions de la Garriga i les Franqueses del Vallès per suplir els sis trens afectats per les obres de desdoblament de l’R3. Els treballs comportaran l’eliminació de la via 4 de l’estació de la Garriga per on circulen diàriament sis trens amb origen o destinació Barcelona que, mentre durin les obres, s’aturaran a les Franqueses.

La resta de trens que passen per la Garriga (56) seguiran operant amb normalitat. Des de la plataforma d'usuaris 'Perquè no ens fotin el tren', celebren que s'hagi habilitat una alternativa tot i que la veuen «poc atractiva», ja que un trajecte que en tren es fa en sis minuts, en bus superarà el quart d'hora.

Per a la plataforma, l'alternativa desitjada per no perdre el 10% de les freqüències a l'estació de la Garriga era que els 6 trens, en comptes d’aturar-se a les Franqueses, continuessin per una altra via fins a Vic on podrien donar la volta i, de retruc, millorar el servei a la resta de municipis.