Identificat l'escopeter que va disparar la bola de goma que va ferir Roger Español a l'ull l'1-O

L'acusació d'Irídia aporta al jutjat d'instrucció 7 un informe pericial amb les imatges que han permès la individualització i demanen investigar també un comandament

L'equip jurídic que porta Roger Español ha pogut identificar el policia nacional que va disparar la pilota de goma que va amputar l'ull a aquest votant de l'1-O a l'escola Ramon Llull de Barcelona. Després d'analitzar hores i hores d'imatges i d'un exhaustiu informe pericial, l'associació Irídia ha pogut individualitzar l'escopeter que va fer el tret, que va negar-ho quan va declarar al jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona com a investigat.

Així ho ha anunciat l'associació Irídia, el Centre per la Defensa dels Drets Humans, en una roda de premsa en la qual també ha assistit la víctima que va pedre un ull a causa de l'impacte d'una bala de goma. A més, Irídia ha demanat al jutjat que  citi com a investigat un dels comandaments d'aquell grup d'antiavalots perquè el fan responsable de dos trets de pilota posteriors dirigits cap a la zona on va caure ferit Roger Español i un grup de periodistes l'estava socorrent.

L'anàlisi de les imatges

El jutge va ordenar una prova pericial dels vídeos per arribar a identificar l'autor del tret. Tot i que  des del principi tot apuntava que formava part dels agents escopeters de la brigada Camel 50,  encara hi havia 36 agents possibles. L'equip ha agraït la col·laboració ciutadana, ja que gràcies a les imatges aportades s'ha pogut indentificar al responsable.

També et pot interessar...