Montaje con fotos del niño y la grabación

«Ningú m'estima»: El crit d'un nen de 6 anys abans de morir a casa seva

Va ser sotmès a tortura infantil per part dels seus pares i va rebre un fort cop al cap

Enverinat amb sal, privat de menjar i obligat a estar dret durant 14 hores. Aquest és el calvari que va haver de patir Arthur, un nen de només 6 anys, abans de morir a casa seva a Solihull (Anglaterra). El seu pare Thomas i la seva madrastra Emma estan acusats del crim que aquests dies s'està jutjant en un tribunal.

Durant el judici s'ha pogut sentir una gravació de veu del nen hores abans de morir. «Ningú m'estima», cridava Arthur plorant. 

En un altre vídeo se'l veu amb l'edredó i el coixí després de ser obligat a dormir al menjador per cinquè dia consecutiu.

Foto del nen mort
Arthur va morir amb sis anys després de patir tortura infantil | Cedida

Segons els forenses, Arthur va morir d'una lesió cerebral després de ser sotmès a «tortura infantil» i de rebre un cop al cap «amb una superfície dura». El seu pare, Thomas Hugues (29 anys), i la seva madrastra, Emma Tustin (32 anys), s'asseuen a la banqueta dels acusats. Neguen qualsevol implicació en la mort del nen.

«Ningú m'estima, ningú m'alimenta»

Tot i això, els enregistraments que s'han pogut sentir al tribunal apareixen els crits del nen dient «ningú m'estima» i «ningú m'alimenta». L'oncle del nen afirma que el nen es va posar a plorar després que la seva madrastra l'empenyés contra una paret i li va dir que era molt lleig. Emma està acusada de clavar-li el cop mortal al cap.

«Va dir que la seva mare no el volia i que l'havia abandonat, després va trencar a plorar dient que ningú l'estimava», va relatar el seu oncle. A més, també hi ha uns missatges inquietants extrets d'un mòbil. Emma enviava a Thomas àudios del nen plorant cada vegada que sortia de casa i ell responia: «Cava la tomba d'Arthur».

Un altre missatge de text que posa els pèls de punta també el va escriure Thomas: «Li arrencaré la maleïda mandíbula de les espatlles». El pare ha admès durant el judici que utilitzava «punts de pressió al coll per disciplinar-lo». Diu que ho feia inspirat en les tècniques de la policia nord-americana.

El centre de les seves burles i abusos

Els pares d'Arthur neguen haver-lo matat, però totes les proves apunten els delaten. Segons el fiscal, la parella va abusar físicament i verbalment del nen de forma sistemàtica. El seu objectiu no era una altra, afirma, que provocar-li «dany i patiment significatius».

«Cap dels dos no pot justificar el més mínim del que van fer», afegeix, «era un nen indefens que depenia per complet d'ells per sobreviure». Segons el seu relat, «Arthur es va convertir en el centre de les seves burles, abusos i crueltat sistemàtica per causar-li un patiment físic i mental». A més, ha atribuït «raons incomprensibles» al cas.

Fotos de pare, fill i madrastra
Thomas i Emma, acusats de matar el seu fill Arthur | LND

El nen va ser traslladat a l'Hospital de Nens de Birmingham, però va entrar en mort cerebral i va ser desconnectat el 17 de juny. Els seus pares van ser immediatament arrestats, que ja disposaven d'historial policial amb antecedents per maltractaments al menor.

Ja hi havia evidències de maltractaments

Ningú sap per què es van ignorar les evidències de maltractaments que patia el menor. Aquesta és una altra de les qüestions que haurà de resoldre el judici pel crim d'Arthur Labinjo-Hughes. Una imatge del nen dos mesos abans de morir mostra un enorme blau a la seva esquena.

Muntatges amb fotos del nen mort
Les lesions que patia Arthur i que van ser ignorades | LND

La foto va ser feta per l'àvia del menor en un intent desesperat de convèncer les autoritats que estava en perill. La dona, que també ha declarat al judici, assegura que va trucar als serveis socials i va mostrar la imatge com a prova. «Quan ho van veure van dir que era un joc entre nens».

Un d'aquests treballadors socials va ser anomenat testimoni i va reconèixer haver vist marques al cos d'Arthur durant una visita. En veure la imatge que se li ha mostrat durant el judici, s'ha ensorrat i ha reconegut que es va equivocar en valorar la gravetat.

VÍDEO DEL DIA