Primer pla de Marta del Castillo, desapareguda l'any 2009 a Sevilla

Marta del Castillo: 'El Cuco' torna a Sevilla, viu de la seva mare i està «molt afectat»

El Cuco, presumpte còmplice al crim de Marta del Castillo, tornarà als tribunals en uns mesos

D'aquí a uns mesos, 'El Cuco', un dels presumptes implicats en el crim de Marta del Castillo tornarà a trepitjar un jutjat. Haurà de declarar, amb la seva mare, per un delicte de fals testimoni, tretze anys després de la mort de la jove, encara desapareguda. La sèrie de Netflix ha tornat a posar d'actualitat els principals acusats pel seu assassinat. Aquell 24 de gener del 2009 els va canviar la vida per sempre.

En aquella època, 'El Cuco' només tenia 15 anys. La seva única aspiració era seguir els passos de Miguel Carcaño i d'altres nois grans amb què es deixava veure. Va ser condemnat pel jutjat de menors a dos anys i onze mesos d'internament en un centre per encobriment, una pena que ja va complir. Durant la declaració davant els agents de la policia, va revelar que havia vist Marta envoltada d'un gran bassal de sang a casa de Carcaño i del seu germà.

El Cuco, amb dos aspectes diferents
El Cuco, amb dos aspectes diferents | Cedida

No obstant això, als tribunals va oferir una altra versió totalment diferent. No va ratificar aquestes paraules i va assegurar que ell estava en un altre lloc en el moment en què van passar els fets. A partir del 26 de maig, 'El Cuco' tindrà una nova cita amb la justícia. Se l'acusa d'un delicte de fals testimoni durant un judici el 2011, per la qual cosa la Fiscalia sol·licita vuit mesos de presó, mentre que els pares de Marta del Castillo demanen dos anys de presó i 1.800 euros.

Durant els darrers anys, 'El Cuco' ha intentat portar una vida el més discreta possible. D'entrada, va fugir de Sevilla per refugiar-se a la localitat francesa de Rognac, on va aconseguir un treball de mosso de magatzem, encara que mai va arribar a trobar-se còmode ni tampoc va trobar estabilitat.

Ara viu a la capital andalusa amb la mare. Aconsegueix passar inadvertit gràcies al canvi d'imatge. Ha deixat enrere la llarga cabellera rossa que va lluir durant l'entrada a l'Audiència de Sevilla. Es va tallar els cabells fa temps i no ha tingut inconvenient a tornar al barri on va créixer. Asseguren que no és gens senzill reconèixer-lo, sobretot perquè intenta no cridar l'atenció.

Muntatge de Marta del Castillo i el seu pare
Fa 12 anys que els pares de Marta busquen la seva filla | La Noticia Digital

'El Cuco' no pot passar pàgina

Persones de l'entorn d''El Cuco' expliquen que ara mateix ni estudia ni treballa, ja que continua molt «traumatitzat» pel crim de Marta del Castillo. Pateix problemes psicològics i malgrat la teràpia de professionals no aconsegueix avançar. Sens dubte, presenten 'El Cuco' com el més afectat pel que ha passat, perquè té un cert sentiment de culpabilitat que s'uneix al judici paral·lel que va haver de suportar al carrer.

Els pares de Marta del Castillo
L'única petició dels pares de Marta del Castillo és trobar el cos de la filla | EUROPA PRESS

'El Cuco' viu amb la seva mare i la seva nova parella. Surt al carrer amb comptagotes i tampoc se'n coneixen relacions. Té la sensació que ja ha pagat de sobres la seva condemna i que va ser tractat injustament. Era un nen de 15 anys que es va trobar davant d'una situació molt dura, i que no va saber gestionar-la. És conscient que li costarà molt de refer la seva vida. Tem ser identificat en qualsevol moment, i això no li oferirà facilitats per endinsar-se al món laboral.

L'ombra de Marta del Castillo és molt allargada, i ell ho sap per experiència. De moment se l'espera al banc dels acusats d'aquí a sis mesos, i possiblement farà tot el possible per no ser fotografiat.