Una infermera hauria alertat prèviament sobre el nadó maltractat a Barcelona

Els protocols per detectar casos de maltractament infantil podrien haver fallat, ja que la dona assegura que va alertar els Serveis Socials
El menor de dos mesos va ser ingressat a la Vall d'Hebron i actualment està en estat estable | CatalunyaDiari.cat

Els dubtes sobre si els protocols per detectar casos de maltractament infantil van funcionar correctament segueixen creixent en relació al cas del nadó de dos mesos que continua ingressat a l’UCI de la Vall d’Hebron. Segons ha afirmat ‘TV3’, una infermera de l’Hospital de Calella hauria alertat els Serveis Socials perquè tenia indicis d’irregularitats en l’estat de la criatura.

 

El nadó va rebre l’altra sense activar cap alerta

Tot va començar el 27 de setembre, quan els pares van portar el nadó de dos mesos a l’Hospital de Calella, però li van donar l’alta sense activar cap alerta. L’endemà, segons explica ‘TV3’, una infermera del centre va comunicar als Serveis Socials de l’Ajuntament de Pineda de Mar.

 

Ho va fer perquè tenia alguns indicis d’irregularitats en l’estat del bebè, alguns de preocupants, i va demanar que es fes un seguiment de la família. Aleshores, l’Ajuntament va activar el protocol per famílies en risc d’exclusió social, però no el de possible maltractament.

 

Precisament per les sospites que hi ha sobre si podria haver fallat el protocol, l’Associació Catalana per la Infància Maltractada reclama que es millori la formació dels professionals per poder detectar amb més antelació aquest tipus de casos. I és que la presidenta de l’entitat, Carme Tello, alertava a ‘Rac1’ que el cas del nadó en coma podria ser una «negligència gravíssima» i va destacar la importància «d’entendre quin tipus d’actitud tenen els pares quan porten el nadó a la consulta», ja que això pot rebel·lar «si és un accident o un cas de maltractament».

 

La mare del bebè apallissat a Barcelona diu que el pare: «No sabia que li faria tant de mal» | Antena 3

 

La mare del bebè nega estar al corrent dels fets

La mare del bebè de dos mesos que va ser agredit pel seu pare a Barcelona el passat dijous, i que actualment segueix ingressat a l'UCI de l’Hospital Vall d’Hebron, ha concedit una entrevista a Antena 3 on ha explicat més detalls sobre els fets. A banda d’afirmar que ella «no sabia res de tot això», ha explicat que el progenitor «no era conscient de la situació», i que el motiu principal que el va portar a cometre l’agressió va ser l’estrès causat «pels plors del bebè, que no callava».