Fotograma d'un vídeo en què es veu l'agressora intentant clavar un ganivet un dels veïns de l'edifici Hostafrancs

L'infern que viuen els veïns d'un edifici del districte de Sants: «Et cremaré el pis amb els nens dins»

Una veïna amb una malàltia mental amenaça, insulta i agredeix des de fa anys els altres residents, que exigeixen una solució a les administracions

Han dit prou. Veïns d'un edifici del carrer Masnou de Barcelona, al districte de Sants, exigeixen a les administracions una solució al problema d'amenaces, que des de fa anys, a càrrec d'una veïna de l'immoble de 39 anys que pateix problemes mentals. La gota que ha vessat el got va arribar el passat dissabte 13 de juny, quan els insults d'aquesta resident es van convertir en agressions a diversos veïns, desembocant en una desena de denúncies davant els Mossos d'Esquadra.

Així ho ha denunciat aquest dissabte una família amb fills, que viu a l'edifici Hostafrancs des de fa gairebé cinc anys, al digital 'Crónica Global'. «És violenta i ens amenaça. Una de les vegades em va dir: et cremaré el pis amb els nens dins», explica ella al citat mitjà. «Ens colpeja la porta, crida, insulta i escup», lamenta. El 13 de juny va agredir a la seva parella, a qui va esgarrapar, i també a un altre veí. «Va anar a casa seva i va tornar amb un ganivet. Per sort era d'untar, i en intentar clavar-lo es va trencar», apunta.

Després dels fets, van anar a interposar una denúncia davant la policia. L'incident va tenir lloc després que la dona colpegés la porta d'un dels pisos. Una de les afectades comenta que «ella els deia que volia matar a la seva filla perquè estava fent soroll. Sortim tots a tractar de calmar-la i, en un moment donat, va començar a agredir a la meva parella». La majoria de residents a l'immoble són matrimonis amb fills i lamenten que aquest episodi «no és un cas aïllat».

«Una bomba de rellotgeria»

Una de les afectades assegura que l'agressora pateix una malaltia mental i reclama poder viure amb tranquil·litat. «Hi ha moments en què està tranquil·la i no passa res, i altres en què és una bomba de rellotgeria». Denuncien que colpeja les portes o toca els timbres de matinada sense motiu. «És violenta, tant verbalment com físicament», afirmen.

La dona viu sola des de fa més d'una dècada en un dels pisos de l'edifici i cada mes rep la visita de la seva mare, que li dona diners i que també pateix la seva violència. Segons els veïns, fins a tres famílies van vendre els seus habitatges i van marxar de l'edifici. Tot i diverses reclamacions a serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona, encara no han rebut resposta.