La influencer i esportitsta Odalis Santos

Odalis, la 'influencer' de només 23 anys morta en rebre un tractament estètic

La jove ha pogut ser víctima d'una negligència mèdica

El món de les xarxes socials està de dol després de la sobtada i tràgica mort de la 'influencer' Odalis Santos Mena. La jove mexicana, de tan sols 23 anys, ha perdut la vida al quiròfan mentre se sotmetia a un tractament estètic.

Inicialment es tractava d'una intervenció senzilla i ràpida. Però, malauradament, tot ha sortit malament per una presumpta negligència mèdica per part centre ubicat a Guadalajara.

Malgrat no tenir una enorme legió de seguidors a Instagram, la noia era coneguda a Llatinoamèrica per la seva passió per l'esport i el físic-culturisme. Les seves xarxes socials són un bon exemple d'això, ja que les utilitzava principalment per compartir les seves rutines d'entrenaments.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Mor una 'influencer' i esportista mexicana en rebre un tractament estètic

Com a jove promesa de l'halterofília i 'influencer' amb més de 100.000 seguidors al seu compte d'Instagram, Odalis Santos estava acostumada a rebre sucoses ofertes de grans empreses i marques.

Es tracta d'una estratègia que utilitzen les companyies per promocionar els seus productes i serveis a través de 'influencers' que serveixen de referent directe per a moltes persones.

Funciona especialment pel que fa a nínxols de mercats molt específics, com poden ser el sector de la bellesa i l'estètica.

A més, es tracta d'una mena de publicitat relativament econòmica. I és que contractar un personatge famós com a imatge de marca té un preu molt elevat. En canvi, fitxar 'influencers' destacats en diferents àmbits surt molt més barat.

No només perquè el seu 'caché' és menor, sinó perquè part del pagament sol incloure el lliurament de productes o la realització del servei en qüestió.

Aquest va ser el cas d'Odalis Santos. Ella va ser contractada per una empresa anomenada 'Skin Piel' per a una campanya de bellesa. En aquesta havia de sotmetre's a un tractament per eliminar l'excessiva sudoració de la pell.

Odalis Santos, morta després d'operar-se per eliminar l'excessiva sudoració de la pell

A través de diverses històries d'Instagram, la jove 'influencer' va compartir tots els detalls sobre la intervenció quirúrgica a la qual anava a sotmetre's. Complint amb les clàusules del seu contracte, els seguidors de l'esportista van ser testimonis dels moments anteriors a l'operació.

Fins i tot una especialista de la clínica es va posar al davant de la càmera per explicar als seguidors d'Odalis els passos del procediment. Un procés que va qualificar de segur i fàcil.

No obstant això, tot es va torçar quan la pacient va entrar a quiròfan. Segons ha transcendit, la jove de 23 anys va entrar en parada cardíaca després de rebre l'anestèsia per part d'una persona que no era metge.

Però, a més, sembla que el centre no comptava amb els recursos necessaris per atendre una emergència d'aquestes característiques. Per això, Odalis va acabar morint sense poder ser reanimada pels suposats especialistes de la clínica.

Tot i que encara s'està investigant el cas, l'organització de Misses de Mèxic on participava Odalis ja ha demanat justícia per la jove.

«La clínica va ser negligent, ja que no compta amb els requisits indispensables de salut que sol·licita la '#Cofepris' per al cas d'una emergència mèdica. Els qui la van atendre no eren metges especialistes, sinó empleats i no van prendre les mesures necessàries per fer el tractament», recull el seu comunicat.

A més, també han assenyalat que la família de la 'influencer' ha denunciat els fets davant la Fiscalia de l'Estat de Jalisco per possible negligència de la clínica.

Mentrestant, la companyia 'Skin Piel' no s'ha pronunciat sobre el cas. Tan sols han esborrat les fotografies d'Odalis a la clínica i han desactivat els comentaris a les seves publicacions.