Mobilitzacions a Mèxic per l'assassinat masclista d'Ingrid Escamilla

Ingrid Escamillla, la jove de 25 anys brutalment assassinada per la seva parella

Les xarxes s'han omplert de missatges de suport com a resposta a les filtracions de les imatges del cos de la víctima a diversos mitjans

Un nou cas d'assassinat masclista ha commogut al món sencer per la duresa dels fets però també ha indignat per les filtracions que s'han produït a alguns mitjans de comunicació i que han causat una allau de manifestacions a Mèxic, lloc on s'han produït els fets, però també a les xarxes socials.

Ingrid Escamilla, de 25 anys, era assassinada  a mans de la seva parella Francisco Robledo, de 46 anys, el passat 9 de febrer. Els serveis d'emergència van rebre l'avís i quan van arribar es van trobar a l'home amb taques de sang a la roba i al cos i el cos de la noia sense vida i amb signes evidents de violència.

Indignació per les filtracions de les imatges del cos de la víctima

L'assassí ha relatat que després de mantenir una discussió amb la seva parella la va apunyalar diverses vegades i posteriorment la va mutilar per desfer-se del cos: «No volia que ningú s'adonés» i va llençar pel lavabo parts del cos de la dona perquè va sentir «vergonya i por», recull la 'BBC'. Aquest violent assassinat  ha deixat Ciutat de Mèxic commocionada.

La duresa dels fets però ha pogut ser visualitzada als carrers de Mèxic després que diaris com 'Pásala' o 'La Prensa' hagin publicat imatges explícites  del cos de la víctima. El primer ho acompanyava amb «la culpa la va tenir Cupido» perquè l'assassinat s'ha produït «uns dies abans de Sant Valentí». El segon diari publicava tres imatges a la portada sota el títol «descarnada». Com a resposta a les  filtracions i del tractament que han fet els mitjans de l'assassinat masclista la xarxa s'ha omplert d'imatges boniques, dibuixos, textos i fotografies per honrar la memòria d'Ingrid Escamilla.

Uns fets que també han tingut resposta als carrers de Mèxic on el moviment feminista ha sortit als carrers per protestar contra la violència masclista i contra les publicacions fetes als mitjans exigint mesures i accions concretes. Ara per ara hi ha sis persones investigades per les  filtracions, entre elles hi ha diversos agents de policia. L'alcaldessa de Ciutat de Mèxic ha condemnat els fets i ha exigit la «màxima condemna» mentre que l'ONG Memoria y Tolerancia ha reclamat que societat i mitjans «actuïn amb ètica».

També et pot interessar...