Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Intercepten prop de 250 quilos de cocaïna al port de Barcelona

La droga tenia un valor de més de 14 milions d'euros

Els Mossos d'Esquadra han interceptat prop de 250 quilograms de cocaïna al port de Barcelona en una operació amb efectius de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària. En concret, el dia 2 d'octubre es van detectar 239 paquets de cocaïna de gran puresa en una nau logística.

Els agents sospitaven que podia arribar al port de Barcelona un contenidor, procedent de la República Dominicana, amb càrrega declarada com a cafè a l'engròs i entre la qual s'amagaria la droga en qüestió, han assegurat les autoritats en un comunicat.

Les comprovacions van permetre trobar un contenidor que havia arribat uns dies abans amb un 'big bag' de cafè que, si bé tenia origen a Hondures, havia estat carregat al Port de Caucedo, de la República Dominicana. De fet, es calcula que la droga requisada té un valor superior als 14 milions d'euros al mercat il·lícit.

Els agents sospitaven perquè el 2019 es va confiscar droga en un contenidor similar

El contenidor va cridar l'atenció dels agents perquè durant el 2019 es va confiscar cocaïna en un de similar. Un cop localitzat i inspeccionat, es va localitzar la droga, que es trobava dins de nou embalums, concretament cinc bosses d'esport i quatre sacs de tela d'arpillera que estaven ocultes en el transport i que suposadament anaven a ser extretes pel mètode del ganxo cec.

Aquesta consisteix en el fet que, en algun moment del trajecte, els narcotraficants poden accedir al seu interior per a introduir la cocaïna i quan aquest arriba a un altre port europeu, obrir-lo abans que sigui inspeccionat per la duana. La investigació continua oberta per descobrir i posar a disposició de la justícia els presumptes responsables dels fets.

Detenen un conductor a Llagostera amb 14,8 quilos de marihuana 

La Policia Local de Llagostera, a la comarca del Gironès, ha detingut un home de 24 anys i veí d'Anglès com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. Va passar aquest diumenge a la tarda en un control d'accés a la urbanització Selva Brava. En el moment d'aturar el vehicle, el detingut va mostrar-se molt nerviós per la presència policial.

Els agents, a més, van notar una forta olor de la droga procedent de l'interior del vehicle. En l'escorcoll, els agents van localitzar tres bosses d'escombraries industrials plenes de marihuana, amb un pes total de 14,8 quilos. Els agents també van comissar 460 euros.